U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

CDA: meer geld zorg en onderwijs
Het CDA wil 1,25 miljard gulden extra uittrekken voor de zorgsector en het onderwijs en voor verlaging van de wegenbelasting.

Onderwijs wordt nét een echte arbeidsmarkt
Loek Hermans is de eerste minister van Onderwijs in 22 jaar die nu eens niet hoeft te bezuinigen. Een gesprek met hem over de "wereld achter de onpersoonlijke 46,4 miljard."

Huizinga en 'Hoogie' winnen olympisch goud
De Nederlandse judoka Mark Huizinga heeft vanmiddag op de Olympische Spelen in Sydney een gouden medaille gewonnen in de klasse tot 90 kilo. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Anton Geesink en Wim Ruska.

VS effent weg voor China in WTO
De Amerikaanse Senaat is met onverwachts ruime meerderheid akkoord gegaan met een wetsontwerp om de handelsrelaties met China te normaliseren. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor toetreding van China tot de wereldhandelsorganisatie WTO. De Senaat ging akkoord met 83 stemmen voor en 15 tegen. In mei had het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het voorstel al met 237 tegen 197 stemmen goedgekeurd.

Brussel: ernstige twijfel over steun transportsector
De Europese Commissie heeft "ernstige twijfel" of de recente financiële tegemoetkomingen aan de transportsector in Nederland, Frankrijk, Italië geen vorm van ongeoorloofde staatssteun zijn. Dit heeft Eurocommissaris Loyola de Palacio (Transport en Energie) gisteren gezegd in het Europees Parlement. De Commissie heeft deze drie landen en ook België schriftelijk een toelichting gevraagd op de steunmaatregelen als reactie op de wegblokkades. Zij hebben een maand de tijd om te reageren.

Te weinig animo voor vredesmacht
Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties kan niet voldoende troepen op de been brengen voor een uitbreiding van de vredesmacht in het West-Afrikaanse Sierra Leone. De Veiligheidsraad van de VN heeft een stemming over uitbreiding van die troepenmacht daarom voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Weer vertraging beursfraudezaak
De hervatting van de rechtszaken in het beursfraudeonderzoek ('Operatie Clickfonds') is opnieuw vertraagd. Vanochtend bleek dat het Openbaar Ministerie verzuimd had twee getuigen op te roepen.

Nieuwbouw van Stedelijk later
De nieuwbouw van het Stedelijk Museum gaat voorlopig niet door. Dat heeft het Amsterdamse college van B en W gisteren besloten bij de besprekingen over de begroting 2001.

Politie voorzag ontsnapping
De Amsterdamse politie denkt dat een groep zwaarbewapende Russen en Joegoslaven van plan was vorige week wapenhandelaar Mink K. te laten ontsnappen uit de gevangenis in Amsterdam. Mink K. is per helikopter overgebracht naar Vught waar hij nu in totale isolatie zit.

Brussel beboet Opel Nederland
De Europese Commissie heeft Opel Nederland BV met 43 miljoen euro (ruim 95 miljoen gulden) beboet, omdat het verkoop van nieuwe auto's aan burgers in andere EU-lidstaten tussen september 1996 en januari 1998 heeft belemmerd.

Droger
Morgen in het noordoosten eerst regen. Later vanuit het zuidwesten overwegend droog en wat zon. Maxima rond 17 graden, matige west- tot zuidwestenwind. Vrijdag t/m maandag: vrij warm met vooral in het weekeinde zonnige perioden. Maandag enkele buien, iets koeler.


NRC Webpagina's
20 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad