U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kabinet tot compensatie diesel bereid
Het kabinet heeft vanmiddag besloten de transportsector te compenseren voor de hoge dieselprijs. Premier Kok zou later vandaag concrete maatregelen bekendmaken. De actiedag van de transportsector tegen de hoge dieselprijzen is vanmorgen flink in de war gestuurd door blokkades van collega-truckers en taxichauffeurs.

Dover: 'Risico van verstikking bewust genomen'
Enkele Nederlandse hoofdverdachten van de Dover-zaak hebben volgens justitie "kennelijk bewust het risico aanvaard" dat de Chinezen door verstikking om het leven zouden komen. Bij de overtocht naar Dover kwamen in juni vonden 58 illegale Chinezen de dood.

Pronk kandidaat voor hoge VN-post
Minister Jan Pronk (VROM) is kandidaat om de Japanse Sadako Ogata per 1 januari 2001 op te volgen als Hoge Commissaris voor de vluchtelingen (UNHCR). Dit heeft premier Kok vanmorgen in de ministerraad meegedeeld. Vorige week, op de Millennium Top van de Verenigde Naties, had Kok de naam van Pronk al "ontzettend vaak" horen noemen, hij was gezien Pronks internationale ervaring daarover "niet verbaasd", aldus een woordvoerder van de premier.

Wahid beveelt arrestatie zoon van Soeharto
De Indonesische president, Abdurrahman Wahid, heeft de arrestatie bevolen van Tommy Soeharto, de jongste van de zes kinderen van de vroegere president, in verband met het onderzoek naar een bomaanslag. Wahid zei in zijn mededeling tot gelovigen die voor het vrijdaggebed in een moskee waren verzameld, niet met zoveel woorden dat het ging om de bomaanslag op de beurs van Jakarta, waarbij woensdag 15 doden vielen.

CDA pleit voor Europese senaat
CDA-leider J. de Hoop Scheffer pleit voor de invoering van een Europese 'senaat', die zou moeten bestaan uit leden van de nationale parlementen in de Europese Unie. Op die manier, zegt hij vandaag in een vraaggesprek met deze krant, wordt de Nederlandse samenleving weerbaarder tegenover de invloed van Europese besluitvorming.

Clinton op bezoek naar Vietnam
In Hanoi is met grote tevredenheid gereageerd op de aankondiging dat de Amerikaanse president Bill Clinton half november een officieel bezoek van enkele dagen aan Vietnam zal brengen. Het wordt het eerste bezoek van een Amerikaanse president aan Vietnam sinds 1975.

'Meer belasting door vergrijzing'
De belastingen moeten vanaf volgend jaar met ruim 6 miljard gulden omhoog om de kosten van de vergrijzing te kunnen opvangen. Dat zegt het CPB.

Tien mln over in ziekenhuisfonds
ZIekenhuizen en medisch specialisten laten dit jaar ruim tien miljoen gulden uit het wachtlijstfonds ongebruikt.

Contactgroep maant Milosevic
Rusland en vijf grote Westerse landen hebben gisteren een oproep gedaan tot democratisering van Joegoslavië en Belgrado gemaand geen politiek geweld in Servië of tegen Montenegro te gebruiken.

Kritiek op bestuur van Britse beurs
Aandeelhouders van de London Stock Exchange (LSE) hebben gisteren op de jaarvergadering in Londen felle kritiek geuit op het functioneren van het bestuur van de Britse beurs.

Heineken mikt op Latijns Amerika
Heinekenpraat met zijn twee Latijns-Amerikaanse partners over uitbreiding van zijn minderheidsbelang.

Veel regen
Morgen van tijd tot tijd buien, soms met onweer. Lokaal mogelijk grote hoeveelheden neerslag. Zwakke tot matige westelijke wind. Maximumtemperatuur rond 17 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Zondag buien, daarna droog en perioden met zon. Maxima tot 22 graden.


NRC Webpagina's
15 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad