U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Benzineprijs in Nederland hoogst'
De benzineprijzen (vóór btw en accijns) zijn in Nederland het hoogst in de EU. Volgens Brussel is dit "schokkende" prijsverschil te verklaren uit "gebrek aan concurrentie" en "oligopolistisch gedrag".

'Politietekort speelde niet bij volgen transport'
Personeelstekorten bij de politie hebben, volgens minister Korthals (Justitie), geen rol gespeeld bij de beslissing de verdachte criminelen van het 'Dover'-transport niet te observeren. Bij dat transport op 17 en 18 juni kwamen 58 Chinese illegalen om het leven. Korthals zei dit vandaag in een spoeddebat in de Tweede Kamer. Volgens de bewindsman was bij de politie niet bekend dat de groep verdachten van plan was de Chinezen naar Engeland te smokkelen.

Firestone biedt zijn excuses aan voor klapbanden
Directeur Masatoshi Ono van bandenfabrikant Bridgestone/Firestone heeft gisteren publiekelijk zijn excuses aangeboden voor de problemen met Firestone-banden, die in de Verenigde Staten alleen al hebben geleid tot 88 doden. De top van autofabrikant Ford liet weten "niet te rusten voordat elke slechte band is vervangen".

Tiscali koopt World Online
De Italiaanse internet-provider Tiscali koopt de Nederlandse branchegenoot World Online voor ruim 5,5 miljard euro in aandelen. In de aanloop naar het overnamenieuws is de handel in de aandelen van betrokken bedrijven vanmorgen opgeschort.

Prodi houdt vast aan uitbreiding EU
Voorzitter Prodi van de Europese Commissie heeft gisteren in het Europees Parlement nadrukkelijk bevestigd dat de uitbreiding van de Europese Unie met landen in Midden- en Oost-Europa zijn eerste prioriteit is.

Klinkhamer krijgt zes jaar voor moord op vrouw
Schrijver Richard Klinkhamer is vanmiddag door de Groningse rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op zijn vrouw. Negen jaar geleden vermoordde Klinkhamer zijn vrouw, begroef haar in de tuin achter het huis, en gaf haar bij de politie op als vermist. Nadat begin dit jaar haar lijk was aangetroffen, bekende hij. Er was tien jaar geëist.

'Los staatsschuld binnen 25 jaar af'
De staatsschuld zou binnen 25 jaar geheel moeten zijn afgelost om de kosten van de vergrijzing te kunnen opvangen. Dat stelt een werkgroep van ambtenaren onder leiding van thesaurier-generaal C. van Dijkhuizen in een advies aan het kabinet. De vrijvallende rente-uitgaven kunnen dan worden ingezet voor de financiering van de AOW en de zorg.

MP3 schuldig bevonden in VS
De internet-muziekaanbieder MP3.com maakt zich opzettelijk schuldig aan schending van auteursrechten. Dat oordeelde gisteren een federale rechter in de VS in een proces dat was aangespannen door de Universal Music Group. MP3 moet mogelijk honderden miljoenen dollars betalen.

CAO-conflict ECT ten einde
Hoewel een meerderheid van de FNV-leden bij het Rotterdamse overslagbedrijf ECT het bereikte CAO-akkoord afwijst, zal de bond de overeenkomst toch tekenen. Op een ledenvergadering vanochtend stemden onvoldoende FNV'ers voor protestacties. Bij ECT staat een grote reorganisatie op stapel.

Af en toe regen
Vannacht toenemende bewolking, gevolgd door lichte regen. Morgen bewolkt en af en toe regen. In het zuiden enkele opklaringen. Maxima 17 tot 20 graden. Matige zuidwestenwind. Zaterdag weinig verandering, vanaf zondag af en toe zon en overwegend droog; 20 graden.


NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad