U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Agent' DEA in Nederland actief
Het openbaar ministerie heeft de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA toegestaan een geheim agent in Nederland te laten infiltreren in de drugsbende van 'Godmother' Thea Moear.

Kamer wil eigen onderzoek naar UMTS-veiling
Een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, CDA, D66 en GroenLinks wil een eigen onderzoek naar de gang van zaken rond de UMTS-veiling. PvdA-woordvoerster Wagenaar gaat volgende week, na het reces, voorstellen een extern bureau de kwestie te laten onderzoeken en binnen twee maanden verslag uit te laten brengen.

'Kohl zette netwerk voor zwart geld op'
Helmut Kohl, oud-bondskanselier van Duitsland, blijkt persoonlijk het netwerk van zwarte rekeningen in de CDU te hebben opgezet. Hij begon hiermee al direct nadat hij in 1982 tot bondskanselier was gekozen. Tijdens zijn 16-jarig kanselierschap beschikte Kohl via deze rekeningen over ten minste 20 miljoen mark.

Indonesië lonkt naar Van den Broek
De Indonesische president Wahid wil oud-minister Hans van den Broek graag hebben als algemeen adviseur voor buitenlands beleid. Dit heeft de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, Shihab, die vandaag op bezoek in Nederland is, vanmorgen gezegd in een gesprek met de vaste Tweede-Kamercommissie van Buitenlandse Zaken. Volgens de PvdA'er Koenders maakte Shihab zijn "verrassende" opmerking over Van den Broek aan het einde van het gesprek en is er verder niet meer over gesproken.

Noorse duikers verwijten Russen tegenwerking
Noorse duikers hebben vorige week op het punt gestaan hun reddingswerk bij de gezonken Russische kernonderzeeër Koersk te staken wegens ernstige tegenwerking van de Russische autoriteiten en misleidende informatie. Dat zei gisteren de leider van de operatie, admiraal Einar Skorgen, tegen het Noorse blad Nordlandsposten.

Libië wil betere relatie met VS
Libië wil "normale betrekkingen" met de Verenigde Staten, nu het zijn relaties met de West-Europese landen op orde heeft gebracht. Dat zei gisteren een hoge functionaris van het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken in Tripoli.

Hinder Schiphol in 9.700 huizen
Het aantal woningen in de omgeving van Schiphol dat ernstige hinder ondervindt van vliegtuiglawaai zal het komende jaar beperkt blijven tot 9.700. Dit blijkt uit het nieuwe plan dat de luchthaven ter goedkeuring heeft voorgelegd aan minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat)

Topman wellicht weg bij Mitsubishi
De president-directeur van autoproducent Mitsubishi, Katuhiko Kawasoe, zal mogelijk volgende maand aftreden. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het jarenlang geheimhouden van defecten aan geproduceerde auto's. Dat schrijft het dagblad Yomiuri Shimbun vandaag.

Clinton twee dagen in Nigeria
Morgen begint de Amerikaanse president Clinton een tweedaags bezoek aan Nigeria. Sinds de democratie er vorig jaar werd hersteld, is de 'voormalige paria' Nigeria volgens Clinton een voorbeeld voor Afrika geworden.

Loting PSV en Heerenveen
PSV is in de eerste ronde van de Champions League ingedeeld in een groep met Manchester United, Dynamo Kiev en Anderlecht. Heerenveen, de andere Nederlandse deelnemer in de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubteams, komt uit in groep C en treft Valencia, Olympique Lyon en Oympiakos Piraeus. De eerste speelronde is op 12 en 13 september.

Zeer warm
Morgen overwegend zonnig. Maxima tussen 25 en 30 graden. 's Avonds vanuit het zuiden onweer. Matige tot vrij krachtige oostenwind. Vooruitzichten tot en met woensdag: zondag en maandag enkele buien, daarna overwegend droog met af en toe zon. Middagtemperatuur rond 20 graden.


NRC Webpagina's
25 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad