U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kamer wil eigen onderzoek naar UMTS-veiling
Een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, CDA, D66 en GroenLinks wil een eigen onderzoek naar de gang van zaken rond de UMTS-veiling. PvdA-woordvoerster Wagenaar gaat volgende week, na het reces, voorstellen een extern bureau de kwestie te laten onderzoeken en binnen twee maanden verslag uit te laten brengen.

Acht partijen voor UMTS in Italië
Acht telecommunicatiegroepen hebben zich in Italië aangemeld voor de veiling van vijf UMTS-frequenties die voor oktober gepland staat. Het centrum-linkse kabinet kan begin volgende maand een eerste selectie uitvoeren.

KPN komt met grote obligatielening
KPN schrijft volgende maand een forse obligatielening uit in dollars. Dit heeft het telecomconcern gisteren bekendgemaakt. Hoe groot de lening, die in de tweede helft van september in de markt wordt gezet, wordt wilde KPN niet kwijt. Dat hangt volgens het bedrijf mede af van de marktomstandigheden van dat moment. Dat KPN een overbruggingskrediet, dat wordt gebruikt om de Duitse UMTS-licentie (6,4 miljard euro) te betalen, zal moeten aflosssen, gaf de obligatiemarkt reden te veronderstellen dat de lening in die orde van grootte zal moeten zijn.

Yahoo in de polder
Een zoekmachine van Nederlandse origine voor informatiebemiddeling en kennismanagement. Zit daar brood in? Kennelijk wel want het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Nature gaat er mee in zee. net als grote ICT-bedrijven. Hoe een initiatief voor de Derde Wereld leidt tot een commerciële start-up.

Sciencefiction op je mobieltje
Sinds enige tijd heeft Nokia een onderdeel 'Games' aan zijn website toegevoegd. Hier kun je, op je pc, de spelletjes spelen waarmee de jongste generatie telefoons is uitgerust. Bovendien kun je er op spelletje zoeken om de bijbehorende telefoons, en op telefoon zoeken om de bijbehorende spelletjes te vinden. Een slimme zet, want zo ken je de vermaaksfactor van de diverse Nokia's al voordat je naar de winkel gaat. Allerlei telefoons uitproberen alleen om te kijken welke spelletjes ze hebben, zal een verkoper in een telecomwinkel je immers niet in dank afnemen.

Verizon Wireless naar de beurs
Het Amerikaanse Verizon Wireless wil met een aandelenemissie ongeveer 5 miljard dollar (12 miljard gulden) ophalen. De beursgang van de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten wordt begeleid door de zakenbanken Goldman Sachs en Merrill Lynch. Hoeveel aandelen het concern wil plaatsen is nog niet duidelijk. Ook de datum is nog niet bekend. De opbrengst van de beursgang wordt gebruikt voor de uitbreiding van het netwerk en de aanschaf van licenties. Verizon Wireless werd eerder dit jaar gevormd uit een samenwerkingsverband van het Amerikaanse Bell Atlantic en het Britse Vodafone Airtouch. Het concern heeft meer dan 25 miljoen abonnees.

Internet schaadt Duitse bedrijven
Privégebruik van internet tijdens het werk bezorgt het Duitse bedrijfsleven jaarlijks 104 miljard mark (117 miljard gulden) schade. Dat blijkt uit een studie die softwarebedrijf Sterling Commerce heeft laten verrichten bij ruim duizend ondernemingen. Uit het onderzoek komt naar voren dat 60 procent van alle werknemers zeker eenmaal per dag voor zichzelf aan het netsurfen is. Per week maakt een werknemer gemiddeld 3,2 uur gebruik van internet voor privéredenen. Bij een gemiddeld uurloon van 49,23 mark en 16,2 miljoen arbeidsplaatsen met toegang tot internet, levert dat een schadepost op van 104 miljard mark. Volgens het onderzoeksbureau zat het privé-internetten alleen maar verder toenemen. Steeds meer mensen gaan bijvoorbeeld beleggen waardoor steeds vaker koersinformatie wordt opgevraagd. (DPA)

Onbetrouwbaar e-mail programma
Een veelgebruikt programma dat e-mail codeert voor persoonlijk gebruik, blijkt onbetrouwbaar. Dat maakte het Amerikaanse softwarebedrijf Network Associates Inc. donderdag bekend. Volgens het concern kan een computerkraker het programma gebruiken om toegang te krijgen tot e- mail-berichten die zijn gecodeerd met PGP-software. Network brengt deze programmatuur zelf op de markt. Het bedrijf zal op zijn eigen website een oplossing voor het probleem geven. PGP wordt wereldwijd door 7 miljoen mensen gebruikt. Network denkt dat er geen misbruik is gemaakt van de fout. Maar een deskundige van het computerbeveiligingsbedrijf Reliable Software acht het goed mogelijk dat mensen een tijdje hun voordeel hebben gehaald uit de fout. (AP)

Internetarchief politieke partijen
Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen gaat de websites van politieke partijen archiveren. Het project, het eerste in zijn soort, kost anderhalve ton. (ANP)


De 55.000 kaartjes voor het grootste pop- en cultuurfestival van Nederland zijn al lang uitverkocht, maar wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen kan Lowlands integraal op internet volgen. In samenwerking met de VPRO zendt de modern vormgegeven Lowlands-website tientallen optredens en voorstellingen rechtstreeks uit en is er uitgebreide gelegenheid om met andere bezoekers te chatten over het festival.
(www.lowlands.nl)

NRC Webpagina's
25 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad