U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Niet veel nodig voor internetfraude
Frauderen met creditcards komt op internet vaker voor dan in het reguliere creditcardverkeer. Want het is gemakkelijk. Maar consumenten zijn redelijk goed beschermd.

Nieuw! Moordenaar bekent op tv in VS
De bekentenissen van echte misdadigers zullen vanaf volgende maand op de Amerikaanse kabelzender Court TV de grenzen verkennen van wat kijkers nog betamelijk vinden en wat niet. Court TV, gespecialiseerd in het Amerikaans strafrecht, begint met een nieuwe serie Confessions bestaande uit de originele videobeelden van de bekentenissen van moordenaars, verkrachters en andere criminelen, vastgelegd tijdens verhoren door de politie of door de officier van justitie.

Succes Stephen King op internet
Het experiment van thrillerschrijver Stephen King om een roman te verkopen via internet verloopt voorspoedig. Het eerste hoofdstuk van zijn roman The Plant is vaak genoeg gedownload en betaald dat King zijn schrijven heeft voortgezet.

IOC werpt drempels op voor internet
NOC*NSF waarschuwt sporters dat zij tijdens de Olympische Spelen van Sydney geen journalistieke werkzaamheden mogen verrichten. Dat heeft het IOC, dat zich beroept op het olympisch handvest, de nationale comités laten weten.

Fietskoerier in opmars
In tien grote Amerikaanse steden hoef je de deur niet meer uit voor goedkope gebruiksgoederen. Het bestellen gaat via internet, het gratis bezorgen snel per fietskoerier.

Moet de Pentium nog sneller?
De Amerikaanse chipfabrikant Intel heeft haar hoop gezet op een nieuwe Pentium 4-processor. Op een speciaal ontwikkelingscongres dat vandaag begint, zal het bedrijf niets nalaten om de nieuwe Pentium 4-processor aan te prijzen. Die nieuwe processor, het brein van de pc, moet computers in staat stellen de meest ingewikkelde functies uit te voeren.

Niet alleen voor zware gevallen
Een baby is niet meer tot bedaren te brengen, een jongetje krijgt slaag, een ander joch wordt door de politie thuisgebracht, een huiselijke ruzie lijkt hoog op te lopen, het ziekenbezoek oogt zorgelijk, een bejaarde zakt weg in een stoel, een vrouw en een kind leggen bloemen bij een graf - en intussen zegt de commentaarstem: "In ieder mensenleven gebeurt wel eens iets. Momenten waarop je goede raad gebruiken kunt. Omdat je de weg wilt weten naar instanties, of soms alleen maar om je verhaal te doen. Op die momenten bel je met Korrelatie."

KPN schenkt school 1,5 miljoen
KPN schenkt een basisschool in De Bilt ICT-apparatuur ter waarde van 1,5 miljoen gulden. Het zal daarbij onder meer gaan om pc's, electronische schoolborden, een mediatheek, webcams en digitale camera's. KPN wil hiermee iets doen aan de achterstand in het onderwijs op het gebied van ICT. Voorwaarde voor de gift is daarom dat de school zijn ervaringen deelt met anderen via het kennisnet, het electronische onderwijsnetwerk. Bovendien moeten de andere scholen in de regio gebruik kunnen maken van de computerruimte. KPN hoopt dat de ervaringen van De Rietakker zullen leiden tot meer investeringen van de overheid en particulieren in ICT- apparatuur in het onderwijs. De school heeft een leraar vrijgemaakt voor het ICT-onderwijs.

Tas doet overneming
Softwareonderneming Tas Groep neemt Alert Automation Services over. Alert test en oefent kwaliteitscontroles uit op informatiesystemen. Het Veldhovense bedrijf (23 werknemers) behaalde vorig jaar een omzet van bijna 4 miljoen gulden en noemt zichzelf goed winstgevend. Tas wil de overname in september afronden.


Van ultra-hip tot tenenkrommend lelijk: voor mensen met designer's block - een soort writer's block maar dan voor webontwerpers - is er Coolhomepages.com, met tal van voorbeelden van websites. De homepages van Coolhomepages zijn netjes onderverdeeld in rubrieken en de site wordt regelmatig vernieuwd. Een snelle internetverbinding is echt nodig.
(www.coolhomepages.com)

NRC Webpagina's
22 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad