U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Duikers: geen overlevenden in Koersk
Alle 118 opvarenden van de gezonken Russische kernonderzeeër zijn dood. Het centrale compartiment van het 154 meter lange gevaarte op de bodem van de Barentsz-Zee staat vol water.

'Meer druk op Belgrado'
Nederland moet de regering in Belgrado onder druk zetten via de Verenigde Naties en de Europese Unie, om te zorgen dat de vier in Joegoslavië aangehouden Nederlanders een eerlijk proces krijgen. Ook zouden de Russische en de Griekse regering, die goede contacten met Belgrado onderhouden, kunnen worden gevraagd te bemiddelen.

Museumdirecteur Beeren overleden
Wim Beeren, oud-museumdirecteur in Amsterdam en Rotterdam, is gisteravond plotseling overleden. Hij is 72 jaar geworden.

Aantal gebreken nieuwbouwhuizen toegenomen
Kopers van een nieuwbouwhuis kregen hun huis in 1999 te laat en met gemiddeld 28 gebreken opgeleverd. In 1998 waren het gemiddeld 23 gebreken. Het herstel van de gebreken duurde langer dan de overeengekomen drie maanden en 52,8 procent van de kopers bleef uiteindelijk met gemiddeld bijna vijf gebreken zitten. Dit blijkt uit onderzoek van de vereniging Eigen Huis.

Ongeregistreerde arts tbs-kliniek
Bij de Van Mesdagkliniek in Groningen heeft tussen 1995 en 1998 een Zweedse psychiater gewerkt die in Nederland niet als arts was geregistreerd. Justitie en inspectie stellen een onderzoek in.

Meisje terecht, peuter verdronken
De elfjarige Samantha uit Utrecht, die sinds vorige week zondag werd vermist, is terecht. Ze bleek bij familie in Nieuwegein te zijn. De vermiste tweejarige Danny Kleverwal uit Apeldoorn is verdronken in een vijver op een camping in Ermelo. De peuter werd zaterdag gevonden.

Pronk: maximum aan uitstoot CO
Minister Pronk (Milieu) laat onderzoeken of huishoudens en bedrijven gebonden kunnen worden aan een maximumuitstoot van het broeikasgas kooldioxide (CO). Zo'n plafond maakt het mogelijk in CO-uitstoot te gaan handelen. Deze 'emissiehandel' leidt er weer toe dat de vervuiling op de goedkoopste manier wordt bestreden.

'Controle gebit bij mondhygiënist'
De periodieke controle van het gebit kan in de toekomst door een mondhygiënist worden gedaan in plaats van door een tandarts. Als diens opleiding wordt aangepast, kan de hygiënist ook eenvoudige ingrepen doen. Dat staat in een advies aan minister Borst (Volksgezondheid).

Oppenheimer (91) overleden
De Zuid-Afrikaanse mijnmagnaat Harry Oppenheimer is zaterdag op 91- jarige leeftijd overleden. Oppenheimer beheerste als voorzitter van Anglo American en De Beers jarenlang de handel in diamanten, goud en platina. Oppenheimer gold als tegenstander van de apartheid.

AZ wil Luinge niet in Alkmaar
AZ zal de KNVB per brief vragen scheidsrechter R. Luinge niet langer aan te stellen bij thuiswedstrijden van de club. AZ vreest de veiligheid van Luinge, die zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip twee AZ-spelers het veld uitstuurde, niet te kunnen garanderen.

Zomers
Vanavond en vannacht op de meeste plaatsen droog en plaatselijk dichte mist. Morgen in het noorden nog kans op een bui. Elders zonnige perioden en droog. Maxima rond 21 graden. Weinig wind. Vooruitzicht tot zaterdag: Droog en veel zon. Temperaturen oplopend tot circa 27 graden.


NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad