U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

PCM heeft spectaculaire doorbraak nodig
Als het aan uitgeverij PCM ligt, komen bezoekers van zijn krantensites uitsluitend via de hoofdingangen binnen. Daar staan de adverteerders geposteerd en valt het meeste geld te verdienen. Het bedrijfje Kranten.com bruskeert dat streven - het linkt bezoekers rechtstreeks door naar de diepere lagen van de sites - en is door PCM voor de rechter gedaagd, die morgen uitspraak doet.

Hedson automatiseert de intercedente
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat? Randstad opende een volledig virtueel uitzendbureau op internet.

Ûûûûûûh...
Dinsdagnacht op de autoradio. De VPRO op Radio 1 met een popprogramma voor oudere jongeren gepresenteerd door twee soortgelijke radioveteranen die tot voor kort hun begeleidende teksten keurig van een briefje voorlazen maar nu zijn overgegaan op de tegenwoordig zo populaire voor de vuist weg geïmproviseerde duopresentatie. Dat lijkt een verbetering maar is het helaas niet.

Journalisten van Channel-4 in arrest in Liberia
Vier tv-journalisten van het Britse Channel 4 zijn zaterdag in Liberia gearresteerd en beschuldigd van spionage. Het team, bestaande uit twee Britten, een Zuid-Afrikaan en Sierra-Leonees, was bezig met een reportage over de vermeende betrokkenheid van Liberia bij de smokkel van wapens en diamanten voor de rebellen in buurland Sierra Leone. Volgens de autoriteiten bezaten zij informatie die de veiligheid van Liberia in gevaar zou brengen. De Amerikaanse Afrika-gezant Jesse Jackson heeft de Liberiaanse president Charles Taylor gewaarschuwd dat de arrestaties het internationale isolement van Liberia bevorderen. Taylor ontkent betrokken te zijn bij wapen- en diamantensmokkel. (AP)


De doorsnee digitale surfer brengt een groot deel van zijn internettijd door met het doelloos zoeken naar nutteloze informatie. De Nutteloze Informatie Site wil daarbij een handje helpen en heeft al deze informatie overzichtelijk bij elkaar gezet. "Op deze site vind je alle informatie waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die je niet kunt missen", aldus de makers. Wist u bijvoorbeeld dat de Romeinen gebakken muis als delicatesse zagen? (www.nutteloos.com)

NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad