U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gore wil bredere spreiding welvaart
Presidentskandidaat Al Gore heeft gisteravond de Democratische nominatie aanvaard met een toespraak die goed is ontvangen. Gore presenteerde zich als een visionair leider, die trots is op wat in acht jaar is bereikt, maar meer Amerikanen wil laten delen in de welvaart.

Parlement wil databank met delinquenten
Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat er een computersysteem moet komen waarin de politie van alle zedendelinquenten en plegers van ernstige gewelddaden kan zien wie nog in de gevangenis zitten en wie in vrijheid is gesteld.

Felle kritiek Van Aartsen op Belgrado
Minister van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft vanmiddag verklaard dat de vier Nederlanders die in Belgrado worden vastgehouden op verdenking van terroristische activiteiten er "slecht aan toe zijn". Op een persconferentie zei hij dat de Joegoslavische regering zich met haar optreden "internationaal te kijk zet".

Rebellen Jolo: drie gijzelaars vrij
Moslimrebellen op het Filippijnse eiland Jolo hebben vandaag drie gijzelaars vrijgelaten. Morgen komen naar verluidt nog 10 vooral buitenlandse gijzelaars vrij die sinds 4 maanden worden vastgehouden.

News.nl gratis middagkrant
Uitgeverij De Telegraaf komt vanaf 28 augustus met een gratis middagkrant, News.nl. Net als de gratis ochtendkranten Metro en Spits verschijnt News.nl in tabloidformaat. Forensen krijgen de krant kosteloos uitgereikt.

Eigenaars willen Concorde redden
Franse en Britse politici hebben gisteren tijdens een bijeenkomst in Londen hun vastberadenheid uitgesproken om de Concorde weer in de lucht te krijgen.

'Koersk botste met Russisch schip'
Het Russische vrachtschip Mechanik Jartsev uit de plaats Archangelsk aan de Witte Zee is mogelijk op 12 augustus in aanvaring gekomen met de kernonderzeeër Koersk. Een anonieme bron binnen de Russische marine heeft tegenover het militaire persbureau AVN verklaard dat deze bulkcarrier een waarschuwing negeerde en zich in het deel van de Barentsz Zee waagde waar op dat moment vlootoefeningen aan de gang waren. Volgens deze bron zou de Mechanik Jartsev zich momenteel in de haven van Delfzijl bevinden. Het is de Russen niet bekend of dit schip bij de eventuele botsing averij heeft opgelopen.

Duitse telefonieveiling levert ruim 100 miljard op
De veiling van frequenties voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS) heeft de Duitse staat gisteren 98,8 miljard mark (111,3 miljard gulden) opgeleverd. Zes partijen hebben het recht verworven om in Duitsland een netwerk voor mobiele telefonie te bouwen dat de ontvangst van video en internet op de draagbare telefoon mogelijk maakt.

Buien
Morgen overwegend bewolkt en enkele buien. Zwakke tot matige zuidelijke wind. Maxima rond 22 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Naast wolkenvelden ook perioden met zon en af en toe een bui. Middagtemperatuur rond 20 graden.


NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad