U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De Telegraaf komt met gratis middagkrant

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 18 AUG. Uitgeverij De Telegraaf komt vanaf 28 augustus met een gratis middagkrant, News.nl. Net als de gratis ochtendkranten Metro en Spits verschijnt News.nl in tabloidformaat. Forensen krijgen de krant kosteloos uitgereikt.

De Telegraaf, tevens uitgever van Spits, laat de nieuwe middagkrant beginnen met een voorzichtige oplage van honderdduizend. Het blad zal aanvankelijk op de grote stations en bij bedrijventerreinen in de vier grote steden worden verspreid, maar zoekt later expansie binnen de Randstad. Hoofdredacteur Frank Kessel hoopt het groeiscenario van Spits te kunnen volgen, dat een jaar geleden begon met een oplage van 115.000 en inmiddels is gegroeid naar 300.000.

De krant richt zich op 'werkend Nederland', mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar die meegaan met nieuwe ontwikkelingen. In vergelijking tot Spits zal News.nl minder leunen op persberichten en meer eigen nieuws produceren. De 15-koppige redactie zal daarbij het internet als belangrijke informatiebron gebruiken. Het moet een 'kwaliteitstabloid' worden, met compact, vooruitblikkend en beschouwend nieuws.

Op de vraag of landelijke middagbladen als Het Parool en NRC Handelsblad veel te duchten hebben van de nieuwkomer, antwoordt Kessel: "Uit het succes van Metro en Spits blijkt dat er een nieuwe markt is voor dit soort kranten. Veel van onze lezers zullen een abonnement op een landelijk dagblad hebben. De kans dat de middagkranten er iets van merken, acht ik niet uitgesloten."

News.nl zal nauw verbonden zijn met internet. De krant drukt bij sommige artikelen unieke barcodes af die met een speciale lichtpen gekoppeld aan een internetcomputer te lezen zijn. De lezer komt zo meteen op de juiste webpagina van News.nl terecht, die extra achtergrondinformatie bij het desbetreffende artikel bevat. Lezers zonder lichtpen kunnen dezelfde informatie opvragen door een vijfcijferige pincode in te tikken op de website van de krant. News.nl zal het eerste Nederlandse dagblad zijn dat zo verweven is met het internet.

NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad