U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Bedrijven willen neonazi's weren
De Duitse werkgeversorganisatie BDI heeft haar leden opgeroepen opvallende rechts-radicalen te ontslaan. Desnoods vecht zij het ontslag van neonazi's uit voor de rechter, wat kan leiden tot een Berufsverbot.

Bush belooft herstel van fatsoen en lagere belasting
Herstel van fatsoen en van familiewaarden, een sterk leger en een forse belastingverlaging. Dat beloofde gouverneur George W. Bush van Texas de Amerikaanse kiezer tijdens de toespraak waarmee hij gisteravond aan het slot van de Republikeinse conventie officieel zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in november aanvaardde.

Rokers getuigen tegen fabrikant Niemeyer
In Assen is vanmorgen het voorlopig getuigenverhoor begonnen van twee fervente rokers door de Asser rechtbank. Het betreft W.H.A. ter Schegget (56) uit Vianen en mevrouw J. Andeweg (41) uit Barendrecht.

Tbc-inenting bepleit voor tropenreizigers
De kans is groot dat reizigers na een verblijf in een land waar tbc heerst de ziekte herintroduceren in landen waar die ziekte bijna is verdwenen. Ter voorkoming van dit gevaar zouden reizigers naar tbc- gebieden zich voor vertrek moeten laten inenten, of na terugkomst laten testen. Dat schrijven onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en van de GGD's van de vier grote steden in het Britse wetenschappelijk tijdschrift The Lancet dat morgen verschijnt.

Legionella bij Vierdaagse
Een wandelaar die tijdens de afgelopen Vierdaagse overnacht heeft in een Nijmeegse sporthal blijkt besmet met de legionella-bacterie. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Venlo.

Novartis stopt met genvoedsel
Novartis heeft zijn leveranciers wereldwijd opdracht gegeven het gebruik van genetisch gemanipuleerde ingrediënten te stoppen. Het Zwitserse farmacie- en voedingsconcern komt hiermee tegemoet aan de kritiek van consumenten- en milieuorganisaties.

Vier transporten naar Borssele
Het ministerie van VROM mag vier transporten van containers met radioactief afval van de kernreactor in Petten verzorgen naar een opslagplaats in Borssele. Dat heeft de Raad van State vanochtend bepaald.

Unilever scheidt voeding en zeep
Unilever wordt in de hele wereld gescheiden in een divisie voeding (onder meer Blue Band, Liptonice en Magnum) en een divisie voor wasmiddelen (onder meer Omo) en persoonlijke verzorging (onder meer Dove). Dit heeft Unilever vanochtend bekendgemaakt.

Servië pakt buitenlanders op
Het Joegoslavische leger heeft op de grens van Kosovo en Montenegro twee Britten en twee Canadezen gearresteerd. Het zou gaan om "sabotagespecialisten" die Montenegrijnse politiemannen zouden hebben opgeleid voor terreuracties.

Bidlokaal op school hoeft niet
Het Calandlyceum in Amsterdam-Osdorp hoeft geen klaslokaal beschikbaar te stellen waar islamitische leerlingen tijdens pauzes kunnen bidden.

Marine bezet schip VS
De Canadese marine heeft gisteren in de Noord-Atlantische Oceaan een Amerikaans vrachtschip overmeesterd dat weigerde een lading Canadees militair materieel ter waarde van ruim 320 miljoen gulden in Canada af te leveren.

NRC Webpagina's
4 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad