U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

België klaagt over doorvoer van drugs
Drugskoeriers op weg van en naar Nederland reizen steeds vaker via België. De Nederlandse autoriteiten geven naar het oordeel van de Belgische politie te weinig medewerking om de overlast te bestrijden.

'Foute boringen oorzaak lekken in tramtunnel'
Bij voorbereidende grondboringen voor de tramtunnel in Den Haag in 1996 zijn onbedoeld gaten geboord in een waterwerende laag. Deze boorgaten veroorzaakten de omvangrijke lekkages die in 1998 in de Haagse tramtunnel ontstonden.

Pinochet mag voor de rechter in Chili
Het Chileense Hooggerechtshof heeft besloten dat voormalig dictator Pinochet (84) mag terechtstaan. Bij de stemming, dinsdag, zou een meerderheid van 11 tegen 9 rechters hebben bepaald dat Pinochet zijn immuniteit als senator-voor-het-leven verliest.

Soeharto in staat van beschuldiging
Oud-president Soeharto van Indonesië is officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens corruptie. Na een strafrechtelijk vooronderzoek van drie maanden is het dossier vandaag overgedragen.

Montenegro mijdt verkiezingen
Montenegro zwicht niet voor de oproepen van Washington en de Servische oppositie. De regerende coalitie besloot gisteren vast te houden aan haar boycot van de presidents- en parlementsverkiezingen in de Joegoslavische federatie.

Klopjacht leger India in Kashmir
Het Indiase leger is in Kashmir een klopjacht begonnen op de daders van de slachtpartijen waarbij deze week meer dan honderd burgers werden gedood, zo is vanochtend gemeld.

Irak: invasie Koeweit legitiem
De Iraakse media hebben gisteren de Iraakse inval in Koeweit, gisteren tien jaar geleden, verdedigd. De inval liep in 1991 uit op de Golfoorlog.

Commissie doet inval bij uitgevers
De Europese Commissie heeft gisteren invallen gedaan bij uitgevers en groothandels van boeken in Duitsland. Zij worden ervan verdacht dat ze proberen een goedkope Oostenrijkse internetboekhandel buiten de deur te houden.

Hoge olieprijs brengt Shell recordwinst
Koninklijke/Shell Groep heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 3,21 miljard dollar, 65 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De Nederlands-Britse olie maatschappij profiteerde van de hoge olieprijs.

DSM koopt bedrijf in VS
Het Nederlandse chemieconcern DSM neemt voor 860 miljoen euro het Amerikaanse bedrijf Catalytica Pharmaceuticals over. Daarmee vestigt DSM zich wereldwijd als belangrijkste leverancier van fijnchemicaliën aan de farmaceutische indrustie.

Afnemend buiig
Morgenochtend enkele stevige buien, daarna vanuit het westen opklaringen. De wind draait naar noordwest, kracht 3 tot 4. Temperatuur 20 graden. Vooruitzichten t/m maandag: in het weekeinde droog en af en toe zon. Daarna kans op een buitje. Middagtemperaturen rond 21 graden.


NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad