U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Commissie doet inval bij uitgevers
De Europese Commissie heeft gisteren invallen gedaan bij uitgevers en groothandels van boeken in Duitsland. Zij worden ervan verdacht dat ze proberen een goedkope Oostenrijkse internetboekhandel buiten de deur te houden.

Internetcafé Rotterdam heropend
De Rotterdamse vestiging van internetcaféketen easyEverything is gistermiddag heropend, zonder horeca-activiteiten. Dat gebeurde nadat de president van de rechtbank in Rotterdam bepaalde dat de sluiting door de gemeente Rotterdam onrechtmatig was. Het internetcafé had een kort geding aangespannen tegen de gemeente.

VPRO zendt voorlopig geen Sony-muziek uit
VPRO-radio zendt voorlopig geen muziek meer uit van artiesten van platenmaatschappij Sony. Reden is dat de platenmaatschappij niet wil dat de omroep het mogelijk maakt dat muziek die op de radio is uitgezonden, opgevraagd wordt via de website van de VPRO.

Irak: invasie Koeweit was legitiem
De Iraakse media hebben gisteren op uitdagende wijze de Iraakse inval in Koeweit, gisteren tien jaar geleden, verdedigd. De invasie, die in 1991 uitliep op de Golfoorlog, was volgens de staatsmedia "Iraks enige optie" gezien "de samenzwering van Koeweit en de Verenigde Staten tegen Irak", zoals het blad van de regerende Ba'ath-partij het uitdrukte.

Proxis ook naar Duitsland
De Belgische internetboekenwinkel Proxis, die 40 procent van zijn omzet in Nederland behaalt, gaat eind dit jaar ook beginnen in Duitsland. Dat zegt bestuurder K. Staelens van Proxis desgevraagd. Proxis verkoopt al boeken in Nederland en Frankrijk, vaak 10 tot 30 procent onder de vaste boekenprijs die in die landen wordt gehanteerd. Ook in Duitsland bestaat een vaste boekenprijs.

Over liefde en de dood
"Eén ding staat voor mij wel als een paal boven water: wij hadden bij elkaar moeten blijven, J.C. Bloem en ik. (...) dat gedraaf van de een naar de ander in de hoop de volmaaktheid te vinden op dat niet te bepalen terrein dat we liefde plegen te noemen, is blindheid. Er is geen volmaaktheid. (...) Wie met een ander mens samen door het leven wil gaan, doet beter zijn partner te kiezen zoals hij zich een vriend zou kiezen. De fout die ik - of Jacques en ik - gemaakt hebben, is dat wij ons dat veel te laat gerealiseerd hebben", schrijft Clara Eggink in haar herinneringen Leven met J.C. Bloem.

Interactieve roman van Stephan Sanders
Schrijver, columnist en televisiemaker Stephan Sanders publiceert vanaf 6 oktober een interactieve roman. Lezers kunnen via de site www.liefde-is-voor-vrouwen.nl de voortgang van het verhaal volgen en commentaar leveren op stijl en inhoud. Sanders plaatst drie beginvarianten van het verhaal op de site, elk een ander moment uit de vertelling. De meest gelezen scène wordt vervolgens het eerste hoofdstuk van de roman. De publicist zal de volgende hoofdstukken vanuit die startpositie schrijven en beetje bij beetje online publiceren. Twee keer per week ziet een bezoeker de schrijver live aan het werk, wekelijks kan de lezer de aanvulling downloaden. Op die manier kan een bezoeker van de site de wordingsgeschiedenis van de roman van dichtbij meemaken en er commentaar op leveren. De vijf beste commentaren worden door Sanders online beantwoord. Een verslag van de discussie die daaruit ontstaat, wordt wekelijks in het magazine van de Volkskrant gepubliceerd. (ANP)

Japanse pc's in trek
De Japanse computerindustrie spint garen bij de internetboom. Experts denken dat de verkopen dit jaar 16 procent hoger zullen uitvallen dan vorig jaar. Dit komt neer op 11,5 miljoen exemplaren, aldus de Japanse zakenkrant Keizai Shimbun. In het tweede kwartaal van dit jaar zouden de leveringen aan particulieren met 35 procent zijn toegenomen.


Ruilen? Via de site 'Webswapper.com' was het nog nooit zo makkelijk om bijvoorbeeld een huisje in Tenerife te ruilen voor een zalmkwekerij in Schotland, een pen met Mont Blanc-plaatjes te vragen en elektronische apparatuur aan te bieden. De meeste vragen en aanbiedingen zijn serieus, maar ook een pot varkensnieren, 'something or someone for the weekend' en een apenpak worden aangeboden.
(www.webswappers.com)

NRC Webpagina's
3 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad