U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Enschede

Logboek Enschede

Overzicht brandweer


Brandweer oneens met gegevens logboek

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 27 JULI. De brandweer van Enschede bestrijdt sommige gegevens in ,,het voorlopig verslag van de vergadering van de rampenstaf van de gemeente Enschede".

De brandweer komt desgevraagd met heel andere tijden dan in het verslag van de rampenstaf staan vermeld. De tijdwaarneming is bovendien gekoppeld aan de atoomklok zo meldt een woordvoerder ,,en dus absoluut betrouwbaar''. Waar de verschillen tussen het ene en het andere schema uit voortkomen is niet helemaal duidelijk. De woordvoerder van de gemeente zoekt het in de wijze van notuleren door de rampenstaf.

Bij het onderstaande overzicht van de brandweer passen de volgende aantekeningen: de spuit/tankwagen die om 15.05.07 de kazerne verlaat gaat eerst een aantal vrijwillige brandweerlieden ophalen. Hij is om 15.13.15 ,,ter plaatse''. Of dat inderdaad voor de poort van S.E.Fireworks was, is niet duidelijk. Een aantal brandweerwagens kwam eerst bij bedrijven in de buurt terecht.

Zoals uit het overzicht van de rampenstaf blijkt is de officier van dienst eerst naar de machinefabriek Thole gereden.In het overzicht van de brandweer staat: ter plaatse.

De tijd tussen melding en alarmering is de anderhalve minuut die nodig is om een telefoontje over een brand aan te horen en om te zetten naar de computer waarmee de brandweer wordt gealarmeerd.

Afkortingen:
OVD is Officier van Dienst AC is Alarmcentrale

NRC Webpagina's
27 JULI 2000

Logboek gemeente

Overzicht brandweer


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad