U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Concorde stort neer bij Parijs
Voor het eerst in het 31-jarige bestaan van het vliegtuigtype is gisteren bij Parijs een Concorde neergestort, de trots van de Franse en Britse luchtvaart. Alle 109 inzittenden kwamen om het leven, evenals vier mensen in het hotel waarop het vliegtuig amper twee minuten na vertrek neerkwam. Het toestel was met enkele tientallen minuten vertraging vertrokken van de luchthaven Charles de Gaulle, na een ingreep van technici aan een motor.

Camp David faalt, hoop blijft
De vredestop in Camp David is gisteren op een fiasco uitgelopen over de kwestie-Jeruzalem. Op een persconferentie in het Witte Huis prees de Amerikaanse president Bill Clinton de "grote moed, visie en inzicht in het historisch moment" die de Israelische premier Ehud Barak tijdens vijftien dagen intense onderhandelingen met de Palestijnse leider Yasser Arafat aan de dag had gelegd.

Invensys zet koop automatiseerder Baan door
Het Britse conglomeraat Invensys zet de overname van automatiseerder Baan door. Vanmiddag maakte het bedrijf bekend dat circa 75 procent van de aandelen zijn aangemeld. Eerder had Invensys geëist dat minimaal 95 procent van de aandelen zou worden aangemeld.

EU onderzoekt telecomveiling
De Europese Commissie onderzoekt of de Nederlandse telecomveiling, die maandagmiddag eindigde, volgens de regels is verlopen. De commissie beschikt inmiddels over de 'dreigbrief' die het Amsterdamse telecombedrijf Versatel deed besluiten om uit de veiling te stappen.

Leger arresteert coupleider Fiji
George Speight, de dader van de staatsgreep op 19 mei in het eilandenrijk Fiji in de Grote Oceaan, is vandaag door het leger van zijn land gearresteerd. Hij was leider van de wekenlange gijzelingsactie die op de coup volgde.

Memoires Kim Novak verbrand
Bij een brand in haar woning in Oregon zijn Kim Novaks memoires verloren gegaan. Het enige exemplaar van het manuscript stond op de harde schijf van een computer. De 67-jarige actrice, die in 1958 de hoofdrol speelde in Hitchcocks Vertigo had er tien jaar aan gewerkt.

Eric van Ingen (78) overleden
De acteur Eric van Ingen is vorige week op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was twintig jaar lang verbonden aan de Haagse Comedie en verwierf faam bij een groot publiek als de gedistingeerde dokter in de tv-serie Medisch Centrum West.

Fusie Dresdner en Commerz mislukt
De fusie tussen Dresdner Bank en Commerzbank, de derde en de vierde bank van Duitsland, is mislukt. Dat heeft een woordvoerder van Commerzbank vandaag in Frankfurt meegedeeld.

Farma zet winst Akzo op record
De stijgende verkoop van geneesmiddelen in de Verenigde Staten heeft de winst van Akzo Nobel op recordniveau gebracht. De nettowinst steeg in het tweede kwartaal met 24 procent tot 583 miljoen gulden, zo maakte het concern bekend.

Cricketelftal wint Europese titel
Het Nederlands cricketelftal heeft gisteren in Schotland de Europese titel geprolongeerd na een knappe zege op de overgebleven concurrent, de amateurs van Engeland.


NRC Webpagina's
26 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad