U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


'Onderzoek rol overheid bij vuurwerkramp'
ENSCHEDE, 22 JULI. Mr. J.P. Plasman, advocaat van Fireworks-directeur Bakker, heeft het college van procureurs-generaal gevraagd in te grijpen in het strafrechtelijk onderzoek. Volgens Plasman is het onderzoek te beperkt. Justitie in Almelo onderzoekt feitelijk slechts de betrokkenheid van de directeuren Bakker en Pater bij de fatale explosie, aldus Plasman, en niet de rol van de overheid als vergunningverlener en -handhaver.

Sekteleden in Peking opgepakt
PEKING, 22 JULI. Op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking zijn vandaag honderd leden van Falun Gong gearresteerd die protesteerden tegen het verbod van hun sekte. Toeristen die het politieoptreden hadden gefotografeerd, moesten de fotorolletjes aan het daglicht blootstellen. Een CNN-journaliste werd korte tijd vastgehouden.

N-Korea bereid tot verder overleg
SEOUL, 22 JULI. Noord-Korea heeft ingestemd met het voorstel van Zuid-Korea op hoog niveau verder te overleggen over verbetering van de betrekkingen. Het overleg is een vervolg op de historische ontmoeting van de leiders van de twee landen, vorige maand.

Oprichters Baan krijgen nog geld
AMSTERDAM, 22 JULI. De oprichters van het softwarebedrijf Baan, de broers J. en P. Baan, hebben nog ongeveer 100 miljoen gulden tegoed van hun voormalige bedrijf. Dat heeft financieel directeur R. Ruijter van Baan gisteren bevestigd.

Armstrong wint tijdrit in Tour
MULHOUSE, 22 JULI. Lance Armstrong heeft gisteren de negentiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Amerikaan, leider in het algemeen klassement, was de snelste in de tijdrit van Freibourg naar Mulhouse.

Drugsgebruik militairen Havelte
HAVELTE, 22 JULI. Elf militairen uit de Johannes Postkazerne in Havelte zijn geschorst wegens drugsgebruik, en zullen hoogstwaarschijnlijk worden ontslagen. Drie van hen zouden ook harddrugs hebben gebruikt.

NRC Webpagina's
22 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad