U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. O.a. over het 25-jarig jubileum van het North Sea Jazzfestival en een terugblik met Greetje Kaufeld, Rita Reijs en Ben Herman. Verder Marco van Eekeren, een Nederlandse ex-marinier die in diverse oorlogen in Joegoslavië meevocht tegen de Serviërs. TV2, 18.20-18.43u.

Netwerk. Reportage uit Twente over de miljoenenkostende verwijdering van het asbest dat jarenlang werd gebruikt voor het verharden van wegen. Het kankerverwekkende spul moet op last van Milieuminister Pronk weg. Maar wie is verantwoordelijk voor de kosten van deze operatie en de mensen die inmiddels asbestkanker hebben? Ned.1, 20.31-21.02u.

Nova. O.a. een gesprek met een ex-militair van de Luchtmobiele Brigade over de rechts-extremistische trekjes bij de leden van dat elite korps. Verder aandacht voor de uitspraak van de rechter in Leeuwarden in de zaak van de 30-jarige Angelique van E. uit Waskemeer die verdacht wordt van de moord op de 1-jarige Risanne Tingen. Ned.3, 22.34-22.57u.

DOCUMENTAIRES

Citycabs. Aan de hand van chauffeurs wordt een indruk gegeven van het huidige leven in Lissabon. Ned.1, 18.58-19.28u.

Columbus: In dienst van de oorlog. Tweede deel in een zesdelige serie over moderne oorlogsvoering behandelt de biologische oorlogsvoering. TV2, 20.35-21. 30u.

Histories. Eerste deel van een tweeluik over de klassieke film Bridge over the River Kwai. Volgens een groepje Britse oorlogsveteranen vertekende de film de werkelijkheid. Canvas, 21.30-22.15u.

Guns and roses. Serie over vrouwelijke rekruten op de Britse militaire academie Sandhurst, waar ze 56 mijl moeten lopen door de bergen van Wales en maar vier uur slaap krijgen. BBC1, 21.30-22.00u.

Masterblasters. De explosievenexpert Charles Moran en zijn team bereiden zich voor op het met de grond gelijk maken van een flatblok in Noorwegen. Aangezien er aan beide kanten gebouwen staan, wordt het een lastige klus. Afl.: A fistful of dynamite. BBC2, 21.30-22.00u.

Mooi Mali. Portret van de 47-jarige Nederlandse Franca Berkvens die getrouwd is met een man uit Mali en belangeloos ontwikkelingsprojecten in Afrika uitvoert. In het dagelijks leven heeft Franca een catering/traiteursbedrijf in Amsterdam, maar elk jaar gaat ze naar Afrika om daar samen met de plaatselijke bevolking projecten op te starten. Ned.3, 22.57-23.47u.

People's Century. Serie over de geschiedenis van de 20ste eeuw met vanavond aandacht voor de Eerste Wereldoorlog en de moderne oorlogsmachine die miljoenen levens opeiste. Afl.: 1916 - The Killing Fields. Canvas, 23.10-0.05u.

Scenario 2015 - De toekomst van Nederland. Herhaling van de serie over hoe de kaart van Nederland in de toekomst gaat veranderen. Vanavond aandacht voor de ontwikkeling van de natuur in 'de Gelderse Poort', de mooie streek achter Arnhem. TV2, 23.35-0.25u.

AMUSEMENT & MUZIEK

Passaat: Denken aan Odessa. Over het dilemma van Alik Kopyt, een uit Odessa gevluchte joodse muzikant die de Vinnitsa Brass Band uit de Oekraïne op tournee in Nederland begeleidt. Een niet-joods ensemble, uit een als antisemitisch bekend staand land. Ned.3, 19.23-19.57u.

Stop de tijd. Tweede aflevering van een kennisquiz waarin drie deelnemers worden getest op hun kennis van de periode 1960-1990. Aan de hand van foto's en beeldfragmenten worden kandidaten en kijkers meegenomen op een reis door de tijd. Ned.1, 21.37-22.12u.

PRAATPROGRAMMA

De kern van de zaak. Discussie met politieman Frans Kolkman, officier van justitie mr. J.J.J. Wubbe, TNO-consultant informatiebeveiliging ir. H.A.M. Luiif, organisator hackers-evenementen Gerry Manseur, webgebruikster Karin Spaink en Tweede-Kamerlid O. Cherribi over de vraag of hackers criminelen zijn. Ned.1, 22.12-22.56u.

FILM

Giù la testa / Duck You Sucker / A Fistful of Dynamite (Sergio Leone, 1971, It.). Spaghettiwestern van Leone. Ierse vrijheidsstrijder James Coburn betrekt Mexicaanse bandiet Rod Steiger tegen wil en dank bij de revolutie in het Mexico van 1913. Muziek van Morricone. RTL5, 20.30-23.20u., met reclame.

Groundhog Day (Harold Ramis, 1993, VS). Ingenieuze, misschien wat ouderwetse zedenkomedie waarin de verveelde en van minachting voor zijn omgeving vervulde weerman Bill Murray uiteindelijk een beter mens wordt. Merkwaardig noodlot wil dat hij elke ochtend wakker wordt op dezelfde tweede februari in een van provincialen vergeven gat. Zijn gedrag heeft geen consequenties voor de volgende dag, want die bestaat niet. Ook met Andie MacDowell. Net5, 20.30-22.20u., met reclame.

Menace II Society (Allen & Albert Hughes, 1993, VS). Opmerkelijk debuut van de gebroeders Hughes wist destijds door te dringen tot een nevensectie van Cannes en biedt een onopgesmukt en meedogenloos portret van Watts, het door drugs en misdaad beheerste, zwarte getto van Los Angeles. Voor de tiener Tyrin Turner lijkt geen ontsnapping mogelijk. ZDF, 0.45-2.20u., nagesynchr.

Pisma mjortvovo tsjeloveka / Letters from a Dead Man (Konstantin Lopoesjanski, 1986, Sovjet-Unie). Speefilmdebuut van voormalige assistent van Tarkovski is cerebraal portret van een apocalyptische Sovjet-Unie, na de fatale bom. Vanuit een bunker schrijft een bejaarde Nobelprijswinnaar denkbeeldige brieven aan vermiste zoon. ARD, 1.00-2.25u.

Grace Quigley (Anthony Harvey, 1984, VS). Oude en eenzame Katharine Hepburn vraagt huurmoordenaar Nick Nolte om een einde te maken aan haar leven en dat van enkele lotgenoten. Curieuze zwarte komedie werd kort na de première opnieuw gemonteerd maar zou nog steeds niet deugen. Morgen, SBS6, 14.50-16.25u. , onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
13 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad