U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Directeuren niet bij brand betrokken
De directeuren van SE Fireworks waren niet betrokken bij het ontstaan van de brand die leidde tot de vuurwerkontploffing die op 13 mei een groot deel van Enschede verwoestte en 21 mensen het leven kostte.

'Moorden in '82 misdaad tegen menselijkheid'
De 'Decembermoorden' uit 1982 in Suriname kunnen naar internationaal volkenrecht worden gezien als een misdaad tegen de menselijkheid. Dat concludeert de Zuid-Afrikaanse hoogleraar volkenrecht prof. C. Dugard in een rapport dat hij heeft opgesteld voor het gerechtshof in Amsterdam.

Fiji in de greep van haat en afgunst
Bijna twee maanden geleden begon in Fiji de gijzeling van het kabinet en parlementsleden. Een bizarre coup van 'inheemse' Fijiërs die bang zijn voor overheersing door de Indiase minderheid. "Wij haten die lui."

Belang KPN in Hutchison
KPN koopt met zijn Japanse partner NTT Docomo een belang van 35 procent in het Britse mobiele telefoonbedrijf van Hutchison, een conglomeraat dat is gevestigd in Hongkong. Ook in België, Duitsland en Frankrijk gaat KPN met Docomo en Hutchison samenwerken bij het bieden op vergunningen voor de aanleg van een netwerk dat snel mobiel internetten mogelijk moet maken.

Ex-topman Franse oliemaatschappij bekent omkoping
André Tarallo, een van de gewezen directeuren van de Franse oliemaatschappij Elf-Aquitaine, heeft volgens "bronnen bij justitie" verklaard dat staatshoofden van olie-producerende landen in het geheim beloond werden. Ook zou hij hebben bevestigd dat er commissie is betaald aan de CDU, de partij van oud-bondskanselier Helmut Kohl, bij de aankoop van de voormalige Oost-Duitse olieraffinaderij Leuna in 1992. Dit zou zijn gebeurd met "volledig medeweten" van de toenmalige Franse president, Mitterrand.

Oud kernafval bedreigt reactor in Petten
De kernreactor in Petten dreigt over een paar maanden stil te komen liggen doordat oud kernafval niet tijdig kan worden afgevoerd. Dit schrijft minister Pronk (VROM) in een vandaag vrijgegeven brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State van eind vorige week.

'Drie wijzen' voor Oostenrijk
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft vanmiddag de Finse ex-president Ahtisaari, directeur Frowein van het Duitse Max Planck Institut en de Spaanse politicus Oreja benoemd in een 'commissie van wijzen' die de naleving van de rechten van de mens in Oostenrijk moet onderzoeken.

Reclame Pizzahut op ruimtecapsule
De geslaagde lancering, vanmorgen, van de Russische ruimtecapsule Zvezda (Ster) zal wellicht de geschiedenis ingaan als de 'Pizzahut-lancering'. De Amerikaanse pizzaketen heeft een miljoen dollar neergeteld om het bedrijfslogo op de draagraket te mogen schilderen.

Tunnel verbindt RandstadRail
Er komt een geboorde metrotunnel tussen het centraal station in Rotterdam en de Hofpleinlijn (RandstadRail). Minister Netelenbos (Verkeer) voelde aanvankelijk niet voor zo'n tunnel die circa 600 miljoen gulden kost, maar zij is daar nu alsnog mee akkoord gegaan.

Explosie Nigeria eist 250 levens
Bij een ontploffing van een oliepijpleiding in het zuiden van Nigeria zijn ten minste 250 mensen omgekomen. De ontploffing had maandag plaats, maar werd gisteren bekend.

Recordbedrag
Lazio Roma heeft de 25-jarige Argentijnse aanvaller Hernan Crespo voor een recordbedrag van 125 miljoen gulden gekocht van Parma.

2de Maasvlakte
Het kabinet heeft ingestemd met de aanleg van een 2de Maasvlakte.

Buiig
Morgen wolkenvelden en wat regen, later enkele opklaringen en buien. Maxima rond 17 graden. Vooruitzichten tot dinsdag: Aanhoudend te koud voor de tijd van het jaar. Iedere dag kans op buien.


NRC Webpagina's
12 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad