U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Biografie Crespo
(Soccerage)

Parma
(Officiële site)

Roma
(Fansite)


Voetballer weet nergens van

Lazio koopt Crespo voor 125 miljoen


ROME, 12 JULI. Voor een recordbedrag van 125 miljoen gul den verruilt de Argentijnse international Hernan Crespo het Italiaanse Parma voor Lazio Roma. De 25- jarige aanvaller is daardoor de duurste voetballer ter wereld geworden. Crespo toonde zich verbaasd over de transfer: "Ik weet nergens van. Ik heb niets getekend en met niemand hierover gesproken."

Volgens Lazio is de club tot overeenstemming gekomen met Parma. Als onderdeel van de overgang van Crespo neemt Parma de Argentijnse middenvelder Mathias Almeyda en de Portugese vleugelspits Sergio Conceiçao van de Romeinse club over. Almeyda kost 51 miljoen gulden en Conceiçao 34 miljoen, waardoor Lazio 'slechts' 40 miljoen gulden aan Parma hoeft over te maken. Crespo lost de Italiaan Christian Vieri af als duurste voetballer ter wereld. Hij verhuisde vorig jaar voor 102 miljoen gulden (115 miljoen op basis van de huidige dollarkoers) van Lazio Roma naar Internazionale.

Crespo is momenteel in trainingskamp met de nationale ploeg van Argentinië. Daar verklaarde hij dat hij zichzelf nog als speler van Parma ziet. "Ik heb het met niemand over een transfer gehad. Mijn agent is in Amerika en Lazio-president Sergio Cragnotti heeft z'n gezicht ook niet laten zien. Ik heb niets getekend. Ik heb geen idee in welk stadium de onderhandelingen zich bevinden."

Parma en Lazio waren al weken met elkaar in onderhandeling over Crespo. Het laatste aanbod van de Romeinse club (17,2 miljoen dollar voor Crespo en de overgang van Almeyda en Conceiçao van Lazio naar Parma) was acceptabel voor Parma. Vleugelspits Conceiçao toonde zich teleurgesteld over de 'deal' die zijn club met Parma heeft gesloten. "Er spreekt weinig respect uit naar mij toe. Niemand heeft mij ook ingelicht over de gang van zaken", zei de speler die op het afgelopen EK drie keer voor Portugal scoorde tegen Duitsland.

Crespo scoorde vorig seizoen in de Serie A 21 keer. Daarmee werd hij derde op de topscorerslijst, achter Gabriel Batistuta van Fiorentina en Andrei Sevsjenko van AC Milan. Crespo wordt veel vergeleken met Batistuta, niet alleen omdat beiden uit Argentinië komen en lang haar hebben, ook en vooral omdat zowel Crespo als Batistuta vanuit de meest onmogelijke hoeken weet te scoren. Komend seizoen spelen beiden in Rome; AS Roma nam Batistuta aan het eind van het vorig seizoen voor 85 miljoen gulden over van Fiorentina.

Crespo speelt sinds 1996 in de Serie A. Voor Parma heeft hij in 150 wedstrijden 80 doelpunten gemaakt. In Argentinië speelde Crespo onder meer voor River Plate. (Reuters, AFP))

NRC Webpagina's
12 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad