U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Domeinmakelaar' raakt internet-namen kwijt


ARNHEM, 8 JULI. De omstreden 'domeinmakelaardij' Namespace is zijn bestand van 45.000 internetnamen gisteren wijtgeraakt wegens wanbetaling. Een woordvoerster van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), waar alle Nederlandse internetnamen moeten worden aangemeld, meldt dat de uiterste termijn voor betaling is verstreken zonder dat het abonnementsgeld binnen is.

Daarmee vervallen de duizenden namen die Namespace had laten vastleggen, zegt de woordvoerster. De 'domeinmakelaardij' had namen geclaimd van bedrijven, merken en zelfs van bekende Nederlanders. Die konden hun eigen naam terugkopen bij de 'makelaar'.

De eigenaar van Namespace, G. Graafland, meldde gisteren dat hij nog tot half juli de tijd zou hebben om te betalen. SIDN ontkent dat met klem, en denkt dat de verwarring komt doordat er twee data in het spel zijn. "Wij hebben twee brieven verstuurd: een naar Namespace en een naar de Stichting Informatica en Bedrijfsbeheer, de SIB. Van beide is Graafland eigenaar." Bepalend is de betalingstermijn van SIB, want via dat zusterbedrijf heeft Name space de duizenden domeinnamen vastgelegd. En de betalingstermijn zou gistermiddag om vijf uur afgelopen zijn, zonder dat er is betaald.

Onduidelijk is wat er nu met de namen gaat gebeuren. Sommige zijn onderwerp van rechtszaken, omdat bedrijven en personen hun eigen (merk- )naam opeisen.

(ANP)

NRC Webpagina's
8 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad