U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Olieprijs daalt na ingreep Saoediërs
De olieprijs is vandaag in Azië en Europa gedaald nadat Saoedi- Arabië, de grootste olieproducent ter wereld, gisteravond bekend had gemaakt zijn olieproductie met 500.000 per dag te zullen verhogen.

Italië boos om incident tv-ploeg
De aanhouding zondagavond van een groepje Italiaanse televisiejournalisten door de Rotterdamse politie heeft geleid tot een diplomatiek incident tussen Italië en Nederland. Italië is woedend over het harde optreden tegen drie journalisten en vier cameramensen van de staatsomroep RAI. De Nederlandse ambassadeur in Rome is gisteren op het matje geroepen en de RAI bereidt een aanklacht voor tegen de agenten. Het Europees Parlement gaat de zaak onderzoeken.

Vliegtuigen vertraagd door tekort aan verkeersleiders
Een deel van de vertragingen in de Europese luchtvaart is te wijten aan een tekort aan luchtverkeersleiders. Op een totaal van 22.000 verkeersleiders zijn in Europa 2.000 tot 2.400 vacatures, een tekort van 10 tot 15 procent. Dit blijkt uit cijfers van de IFATCA, de internationale organisatie van luchtverkeersleiders.

EU: 'positieve' sancties tegen Joegoslavië
De Europese Commissie heeft gisteren 'positieve' sancties tegen het Joegoslavië van president Slobodan Milosevic afgekondigd, in de vorm van een lijst van 190 Joegoslavische bedrijven waarmee EU- bedrijven zaken mogen doen omdat ze geen banden onderhouden met het regime in Belgrado.

Risico legionella moet fors omlaag
Binnen zes weken moet het risico van een besmetting met legionella in publieke ruimtes, zoals in pretparken, drastisch zijn verminderd. Al dergelijke instellingen moeten maatregelen nemen tegen dit gevaar.

Botsingen KLM over controles
Er zijn regelmatig botsingen op de werkvloer tussen KLM-leiding en vliegtuigtechnici over de controles op vliegtuigen. Dat zegt mr. P. de Vos, de juridisch adviseur van de vorige week opgerichte Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT).

Dertig fondsen naar Euronext
De aandelen van dertig Nederlandse ondernemingen krijgen een plaats in Euronext 100, de nieuwe index van de samen te voegen beurzen van Parijs, Amsterdam en Brussel. In de belangrijkste index van Euronext komen daarnaast 61 Franse en 9 Belgische ondernemingen.

Dino Zoff neemt ontslag als coach
De Italiaanse bondscoach Dino Zoff is vanmorgen afgetreden na felle kritiek van oppositieleider Silvio Berlusconi, die ook voorzitter is van AC Milan. Berlusconi zei gisteren dat Zoff zich heeft gedragen "als de eerste de beste dilettant".

Weersverwachting voor woensdag
Vooral in het zuiden buiige regen. In het noorden ook enkele opklaringen. Middagtemperatuur rond 19 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Licht wisselvallig. Donderdag nog buien. Daarna droger. Middagtemperatuur rond 19 graden.

NRC Webpagina's
4 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad