U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Meer leerlingen zwak dan geraamd
ROTTERDAM, 24 JUNI. Het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs dat extra hulp nodig heeft wegens grote leerachterstand of ernstige sociaal-emotionele problemen is twee keer zo groot als het ministerie van Onderwijs becijfert. Het gaat niet om een op de tien leerlingen, maar om een op de vijf. Het budget van ongeveer 500 miljoen gulden dat jaarlijks naar de scholen gaat voor extra hulp zou daarom moeten worden verdubbeld.

Chinezen dood door te veel CO2
ROTTERDAM/LONDEN, 24 JUNI. De 58 Chinezen die maandagochtend in de Britse havenstad Dover dood werden aangetroffen in een Nederlandse vrachtwagen, zijn gestorven aan een kooldioxidevergiftiging. Dat heeft het officieel onderzoek naar de doodsoorzaak van de verstekelingen aangegeven.

VS denken niet aan aftocht uit Zuid-Korea
SEOUL, 24 JUNI. De Verenigde Staten laten hun troepen voor onbepaalde tijd in Zuid-Korea; aan een aftocht of vermindering wordt niet gedacht nu tussen Noord- en Zuid-Korea dooi is ingetreden. Dat zei gisteren in Seoul de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright.

Weer nederlaag voor familie Elián
ATLANTA, 24 juni. De familie van het Cubaanse bootvluchtelingetje Elián heeft gisteren opnieuw een nederlaag geleden. Het hof van beroep in het Amerikaanse Atlanta wil geen heronderzoek in de affaire. Een oudoom van Elián had voor de jongen politiek asiel in de VS willen aanvragen. Het hof stak daar een stokje voor, maar daar legde de oudoom zich niet bij neer.

'Syrië eist gehele gebied Golan op'
DAMASCUS, 24 JUNI. Syrië is bereid de vredesbesprekingen met Israel te hervatten, maar zal geen compromis accepteren over territoriale geschillen met Israel over de Golan. Dat kreeg gisteren de secretaris- generaal van de VN, Kofi Annan, in Damascus te horen van de nieuwe Syrische leider, Bashar al-Assad.

Provincie wil onderzoek gifwolk
MAASTRICHT, 24 JUNI. Het provinciebestuur van Limburg eist een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid van de ACN-fabriek van DSM in Geleen, waar op 14 oktober vorig jaar een wolk blauwzuurgas ontsnapt is.

Vertraging groei omzet bij Unilever
ROTTERDAM, 24 JUNI. Unilever heeft zijn verwachting over de omzetgroei gisteren naar beneden bijgesteld. In Amsterdam was de koers van het aandeel gisteren voordat het nieuws werd bekendgemaakt al met ruim 6 procent gedaald.

Buien
Vandaag weinig zon en vanmiddag vooral landinwaarts veel buien. Vannacht en morgen slechts een enkele bui. Middagtemperatuur zowel vandaag als morgen rond 16 graden. Vooruitzichten tot vrijdag: Overwegend droog en geleidelijk iets warmer.


NRC Webpagina's
24 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad