U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Conflict EU en Wenen verscherpt
Het conflict tussen veertien lidstaten van de Europese Unie en Oostenrijk heeft zich vanmorgen verscherpt. Oostenrijk heeft met een veto een akkoord over belasting op rente over spaargeld geblokkeerd.

Chauffeur truck had slechte reputatie
De Nederlandse chauffeur Perry W., die zondagnacht in Dover is aangehouden als chauffeur van het transport waarbij 58 Chinese verstekelingen om het leven kwamen, heeft geen goede reputatie in de transportbranche. In 1997 raakte zijn een jaar eerder opgerichte transportbedrijf Wacker Transport uit Schiedam in surséance van betaling. Advocaten van Loeff Claeys Verbeke deden tot medio vorig jaar pogingen schuldeisers tegemoet te komen. Nadat W. toezegingen over nieuwe kredieten niet nakwam, werd zijn onderneming medio vorig jaar door de curatoren opgeheven.

Burgemeester Brussel uitgejouwd door politie
De Brusselse burgemeester De Donnéa is vannacht in openlijk conflict gekomen met zijn politiekorps, dat wilde optreden tegen relschoppers na de voetbalwedstrijd België-Turkije voor Euro 2000. De burgemeester verbood een tweede politiecharge in het centrum van Brussel om verdere escalatie te voorkomen na incidenten met migrantenjongeren van overwegend Marokkaanse afkomst. De Donnéa werd daarop bij het politiebureau op de afgesloten Grote Markt door zijn manschappen uitgejouwd.

Taiwan wil top met Jiang Zemin
Taiwans president Chen Shui-bian heeft de Chinese president Jiang Zemin uitgenodigd voor een historische ontmoeting, in navolging van de top vorige week tussen de leiders van de beide Korea's.

Fraude Europese fondsen groter
De fraude die sinds 1994 is gepleegd met Europese werkgelegenheidssubsidies is veel groter dan gedacht. Dit schrijft minister Vermeend (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer. Het fraudebedrag blijkt niet enkele tientallen miljoenen guldens te zijn, maar meer dan 300 miljoen.

ING stoot belang in Aegon af
Het financiële concern ING doet zijn belang van 6,6 procent in verzekeraar Aegon van de hand. De Vereniging Aegon, voor 33 procent eigenaar, neemt de helft van de ruim 88 miljoen aandelen over.

Enkele buien
Vanavond en vannacht warm met in het westen een enkele bui. Morgen af en toe zon en landinwaarts een aantal buien. Maxima tussen 22 en 28 graden. Aantrekkende zuidwestenwind. Vooruitzichten: donderdag en vrijdag diverse buien en koeler. In het weekeinde droog en meer zon.

NRC Webpagina's
20 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad