U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Der Rudi op internet

HENK VAN GELDER
Rudi Carrell (65) betreedt het tijdperk van de nieuwe media. De in Duitsland nog onverminderd populaire showmaster presenteert sinds kort op het eerste Duitse net een zomerprogrammaatje op de dinsdagavond, waarin hij samen met een prominente gast een paar komische internetsites aan elkaar praat.

En zo te zien heeft hij nog niets van zijn handigheid verloren. "De naam Carrell trekt de ouderen naar het scherm en het moderne medium internet de jongeren", zei hij op een persconferentie bij de start van Rudi's Suchmaschine.

In elke aflevering ontvangt Carrell een prominente Duitser die ook zelf over een internet-site beschikt en daarvan iets laat zien. Verder springen ze al keuvelend - volgens afspraak - van de hak op de tak, zodat er telkens aanleiding is een paar andere sites te vertonen waarop iets grappigs gebeurt. Meestal zijn dat animatiespelletjes, maar toen Carrell vorige week in gesprek was met de grappenmaker Stefan Raab, die dit jaar namens Duitsland aan het Eurovisie Songfestival deelnam, wilde hij ook graag even de site laten zien waarop te lezen was dat hij zelf op het songfestival van 1960 twee punten vergaarde. De meeste gasten zijn in Nederland goeddeels onbekend, zoals vanavond de ster van de Wochenshow Ingolf Lück, maar de serie eindigt op 8 augustus met de legendarische voetballer Sepp Maier. Hij zal laten zien dat men tegenwoordig onderbroeken in de kleuren van FC Bayern kan bestellen, aldus de aankondiging op www.rudissuchmaschine.de - want natuurlijk heeft ook dit programma een site, al beperkt die zich tot feitelijke gegevens over de uitzendingen. Een grapje kan er kennelijk niet af. Wel blijkt eruit dat Carrell inmiddels ook zijn zoon (Alexander Kesselaar) in het vijfkoppige programmateam heeft opgenomen.

Het is niet meer dan een zomers tussendoortje van een half uur, in een studio met een handjevol lachgraag publiek, en dus wordt er over het medium internet zelf weinig opzienbarends beweerd. Het gaat om de visuele curiosa, net als in al die shows die een paar jaar geleden de zendtijd vulden met rare tv-beelden uit de hele wereld (vaak van de Japanse televisie of obscure kabelstations in Amerika). Maar der Rudi, die naar eigen zeggen zelf sinds anderhalf jaar op het net surft, weet ook het nieuwste van het nieuwste weer oud en vertrouwd te maken.

Rudi's Suchmaschine, ARD, 21.05-21.30u.

NRC Webpagina's
20 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad