U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Doorbraak op top van beide Korea's
De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben vandaag op hun top in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang overeenstemming bereikt over ontspanning, familiehereniging en economische samenwerking.

Staatssecretaris: woningen te duur op Vinex-locaties
De prijs van nieuwbouwwoningen is in de afgelopen vijf jaar 11 procent meer gestegen dan op grond van toegenomen kosten of hogere kwaliteit gerechtvaardigd zou zijn. Daardoor betaalden kopers gemiddeld ruim veertigduizend gulden meer. De extra winst ging vooral naar gemeenten en projectontwikkelaars en voor een deel gebruikt voor bovenwijkse voorzieningen.

Moskou: protest na aanhouding
In Moskou is gisteren de Russische mediatycoon Vladimir Goesinski gearresteerd. In luttele uren tijd bracht de arrestatie een golf van protest tegen het Kremlin teweeg. Goesinski wordt verdacht van diefstal en verduistering.

Gratie voor schutter op paus
De Turk Mehmet Ali Agca, die in Italië tot levenslang was veroordeeld wegens de aanslag in 1981 op de paus, heeft mede op verzoek van het Vaticaan gratie gekregen. Agca (43) is vannacht overgevlogen naar Turkije. Daar moet hij de straf uitzitten van een eerdere veroordeling.

Duitse staking op valreep afgewend
Op de valreep hebben werkgevers en werknemers in Duitsland een ambtenarenstaking weten te voorkomen. Na uren onderhandelen werden partijen het gisteravond eens over een geringe salarisstijging.

Schiphol bekijkt verhuur gates
Schiphol onderzoekt de mogelijkheid om afzonderlijke gates op de luchthaven aan vliegmaatschappijen te verhuren of te leasen. Dit bevestigde een woordvoerder van Schiphol vanochtend.

NS favoriet voor vervoer op hsl
Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) houdt vast aan haar voornemen om het contract voor het vervoer over de hogesnelheidslijn- zuid via een openbare aanbestedingsprocedure te gunnen. De voorwaarden zullen naar verwachting echter zo worden geformuleerd dat de Nederlandse Spoorwegen de enige serieuze kandidaat zijn. Over deze spoorlijn moeten vanaf 2005 treinen tussen Amsterdam en onder meer Parijs rijden.

Eerst fris
Af en toe lichte regen. Morgen vanuit het noorden opklarend. Temperaturen tussen 16 en 20 graden. Matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: meer zon en vanaf het weekeinde zomerse temperaturen.

NRC Webpagina's
14 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad