U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  E C O N O M I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Luchthaven Schiphol

KLM

Transavia

Martinair


Schiphol denkt aan verhuur van gates

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 14 JUNI. Schiphol onderzoekt de mogelijkheid om afzonderlijke gates op de luchthaven aan vliegmaatschappijen te verhuren of te leasen. Dit bevestigde een woordvoerder van Schiphol vanochtend.

Het plan maakt onderdeel uit van het project 'Optimalisatie Schiphol', waarin de luchthaven onderzoekt hoe het de afhandeling van vliegtuigen op Schiphol efficiënter kan laten verlopen. Het Amsterdamse onderzoeksbureau AT Kearny heeft hier onderzoek naar gedaan.

Het voordeel voor de luchtvaartmaatschappijen is dat zij door het huren of leasen van eigen gates hun eigen planning van het landen en vertrekken van vliegtuigen beter in de hand hebben, wat tot kostenbesparingen leidt.

Luchtvaartmaatschappij KLM, als grootste gebruiker op Schiphol (50 procent van de vluchten, 60 procent samen haar partners), zou eveneens van deze gelegenheid gebruik kunnen maken. Maar de Schiphol-directie benadrukt dat het "alle maatschappijen dezelfde mogelijkheid biedt en geen maatschappijen bevoordeelt." KLM en Schiphol hebben gezamenlijk opdracht gegeven tot het onderzoek door het Amsterdamse adviesbureau. KLM wil zelfs het liefst een eigen terminal exploiteren om zo zelf de kosten van de afhandeling te kunnen beheersen en niet meer afhankelijk te zijn van de activiteiten van andere maatschappijen. De aan de KLM gelieerde maatschappijen Transavia en Martinair en de partners van KLM zouden eveneens gebruik kunnen maken van de terminal.

NRC Webpagina's
14 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad