U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tsjetsjenië onder direct gezag Poetin
De afvallige Russische deelrepubliek Tsjetsjenië komt onder curatele van het Kremlin. Verkiezingen zullen er de komende jaren niet worden gehouden.

Veroordeling voor aanrijding tijdens mobiel bellen
Een 29-jarige automobiliste uit Bussum, die een dodelijk ongeluk veroorzaakte terwijl ze mobiel aan het bellen was, is gisteren veroordeeld tot tweehonderdveertig uur dienstverlening. Ook is zij voor vier jaar haar rijbewijs kwijt.

'Laat vluchteling in eigen regio'
Staatssecretaris Cohen (Justitie) moet bij de Europese Unie en de Verenigde Naties pleiten voor opvang van vluchtelingen in de regio van hun eigen land. De VN-organisatie UNHCR zou daar zorg voor moeten dragen. De Tweede Kamer vroeg Cohen hier gisteren om op initiatief van Rouvoet (RPF).

'Randstad tussen Almere en Dordt'
Minister Pronk (VROM) wil de grenzen van de Randstad verleggen tot Almere en Dordrecht. Dit schrijft hij in een notitie over een nieuwe Randstad Holland, die het kabinet vandaag zou bespreken.

Legers van Suriname en Guyana paraat aan grens
De spanning tussen Suriname en Guyana is gisteren verder opgelopen nadat beide landen hun legers in staat van paraatheid hebben gebracht langs de omstreden grensrivier de Corantijn. De Surinaamse marine enterde gisteren op de rivier vier schepen. Het gaat om twee Guyanese en twee Venezolaanse vaartuigen, vermoedelijk vissersschepen, die nu onderweg zijn naar Paramaribo.

Neeskens weigerde Oranje te coachen
Johan Neeskens heeft na het WK voetbal in 1998 bedankt voor de functie van bondscoach. Vervolgens werd Frank Rijkaard aangesteld om het Nederlands elftal te leiden. De KNVB had hem eerst als assistent van Neeskens in gedachten. Neeskens, nu assistent van Rijkaard, vond de functie niet passen in zijn carrièreplanning. Dat zegt Arie van Eijden, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Centrale bankiers zien het graag wat somber in
De Europese Centrale Bank heeft gisteren de belangrijkste rentetarieven met een half procentpunt verhoogd. Terwijl politici extra economische groei als een trofee beschouwen, waart bij bankiers het spook van de oververhitting rond.

KPN wil met Telefónica praten
KPN is bereid opnieuw om de tafel te gaan zitten met de Spaanse concurrent Telefónica. Dat heeft een woordvoerder gisteren gezegd.

Koeler
Morgen enkele buien, vooral in het midden en oosten van het land met onweer. Maxima van 18 tot 25 graden. Matige westen- tot zuidwestenwind. Vooruitzichten tot donderdag: Zondag enkele buien, vanuit het westen opklaringen. Vanaf maandag geleidelijk meer zon en warmer.


NRC Webpagina's
9 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad