U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Splitsing schendt vrije marktprincipe'
Opsplitsing van Microsoft is excessief, onredelijk en schendt het principe van de vrije markt. Dat zei topman S. Ballmer van Microsoft vanmorgen in reactie op een uitspraak van de Amerikaanse rechter. De rechter heeft bepaald dat Microsoft zich moet delen in een bedrijf voor het besturingssysteem (Windows) en een bedrijf voor toepassingen (Office, nieuwe versies van Explorer, websites van Microsoft). De harde maatregel van de Amerikaanse districtsrechter, Thomas Penfield Jackson, komt niet als een verrassing. In de onofficiële handel na het sluiten van de beurs noteerde Microsoft gisteravond een lichte stijging. Microsoft krijgt vier maanden om een plan in te dienen voor de wijze van opsplitsing, die in elk geval voor de duur van tien jaar geldig blijft.

World Online stelt personeel schadeloos
Internetaanbieder World Online is van plan werknemers die zich in de schulden hebben gestoken om aandelen van het bedrijf te kunnen kopen, schadeloos te stellen. World Online leende voor de beursgang op 17 maart in totaal 22 miljoen euro (ruim 48 miljoen gulden) aan personeelsleden die hoopten op een koersexplosie. Daarmee werden 600.000 aandelen gekocht voor een uitgifteprijs van 43 euro per aandeel. Na de beursgang verschrompelde de koers echter en bleven veel werknemers zitten met schulden van tienduizenden guldens.

Waarschuwing voor aanslag op Beatrix op 4 mei
De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) heeft de Amsterdamse burgemeester Patijn gewaarschuwd voor een aanslag op de koningin of andere deelnemers aan de jaarlijkse herdenking op de Dam. Om die reden stonden dit jaar op 4 mei scherpschutters van de Bijzonder Bijstands Eenheid (BBE) op de daken rond het monument. Een woordvoerder op het stadhuis heeft dit vanmorgen bevestigd.

VVD wil gelijk bedrag voor wegen en spoor
Het VVD-Kamerlid Hofstra heeft tijdens een debat met minister Netelenbos over de plannen van het kabinet om de files in de Randstad te beteugelen gevraagd in ruil voor medewerking aan het zogeheten Rondje Randstad, een nieuw spoor tussen de vier grote steden waarmee zeker zes miljard gulden is gemoeid, een vergelijkbaar bedrag voor wegen ter beschikking te stellen.

Frankfurt verhoogt rente
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de belangrijkste Europese rentetarieven vanmiddag met een half procentpunt verhoogd. De rente komt daarmee uit op 4,25 procent. De financiële markten waren verrast door de verhoging van de geldmarktrente, het tarief waartegen banken van elkaar kunnen lenen.

Mugabe: onteigen alle blanke boeren
De Zimbabweaanse president, Robert Mugabe, heeft gisteren gezegd dat het doel van zijn regering de uiteindelijke onteigening van alle blanke boeren in het land is.

Grote brand bij afvalverwerker
Bij een afvalverwerkingsbedrijf in Mijdrecht is vanmorgen een grote uitslaande brand ontstaan. Bewoners in de omliggende wijken werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden.

Brussel bestrijdt seks-intimidatie
De Europese Commissie heeft gisteren een ontwerp-richtlijn goedgekeurd die seksuele intimidatie op het werk strafbaar maakt en gelijkheid tussen man en vrouw op het werk bevordert.

Zomers warm
Morgen overwegend zonnig, tegen de avond in het zuidwesten mogelijk een regen- of onweersbui. Temperaturen 23 tot 30 graden bij een meest matige zuid- tot zuidoostenwind. Vooruitzichten tot woensdag: Zaterdag en zondag kans op regen en koeler. Daarna opnieuw droog en meer zon.


NRC Webpagina's
8 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad