U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Raketschild belast relatie VS-Europa
Het aanbod van de Amerikaanse president Clinton om de technologie van een nieuw raketafweersysteem in de ruimte te delen met bondgenoten, heeft de VS en Europa geen stap nader tot elkaar gebracht.

Acties NS leggen treinverkeer lam
Ongeveer honderd machinisten en conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben vanochtend het treinverkeer ernstig verstoord. De vakbonden bij de NS hebben met klem afstand genomen van de acties. De actievoerders protesteerden tegen een reorganisatieplan waar de vakbonden en de NS-directie nog over onderhandelen.

Helft Tweede Kamer: gedoog aanvoer softdrugs
Exact de helft van de Tweede Kamer vindt dat de levering van softdrugs onder voorwaarden aan coffeeshops gedoogd moet worden. Minister Korthals (Justitie) is tegen.

Gijzeldrama in crèche met schoten beëindigd
Een speciale Duitse politie-eenheid heeft gisteravond een gijzeling van 25 kinderen en drie leerkrachten in een kinderdagverblijf in het Luxemburgse dorpje Wasserbillig met geweld beëindigd. De gijzelnemer, de 39-jarige Neji Bejaoui, werd tweemaal in het hoofd geschoten. De politie had zich vermomd als cameraploeg van de televisiezender RTL.

Leider N-Korea bezocht China
Kim Jong-il, de leider van 's werelds ontoegankelijkste land, heeft deze week voor het eerst in zeventien jaar voet buiten Noord-Korea gezet. Kim bracht deze week in het uiterste geheim een bezoek aan China.

Kritiek EU op gebruik fondsen
De Europese Commissie is het niet eens met de manier waarop Nederland 795 miljoen euro uit Europese structuurfondsen wil besteden.

Overwinning voor vader van Elián
De Amerikaanse regering hoeft de asielaanvrage van het Cubaanse jongetje Elián Gonzalez niet in behandeling te nemen. Deze uitspraak is een belangrijke overwinning voor de vader van de jongen, die zo snel mogelijk met zijn zoon wil terugkeren naar Cuba

Premier ontbindt Japans parlement
De Japanse premier Yoshira Mori heeft vanochtend het parlement ontbonden en verkiezingen aangekondigd voor 25 juni.

Nieuwe tarieven mobiel bellen
Het bellen met een vast naar een mobiel toestel via KPN Telecom wordt per 15 juni flink goedkoper. Vooral het tarief voor bellen met een abonnee van KPN's eigen mobiele divisie daalt sterk.

Uitstel in proces tegen Microsoft
De beslissing of Microsoft, de grootste softwareproducent ter wereld, moet worden opgesplitst wegens machtsmisbruik is een week uitgesteld.

Konterman naar Glasgow Rangers
Feyenoorder Bert Konterman speelt de komende vier seizoenen voor Glasgow Rangers. De Schotse kampioen betaalde voor de verdediger een afkoopsom aan Feyenoord van ruim vijftien miljoen gulden.

Afvallers Oranje
Winston Bogarde, Jerrel Hasselbaink en André Ooijer behoren niet tot de Oranje-selectie voor het EK voetbal. Bondscoach Rijkaard wees het drietal gisteren in het Zwitserse Nyon aan als afvallers.

Onweer op komst
Morgen zonnige perioden, maar tegen de avond vanuit het zuiden onweersbuien. Matige oostenwind en maxima tussen 19 en 27 graden. Vooruitzichten tot woensdag: Zondag vooral in het oosten nog (onweers- ) buien. Daarna overwegend droog. Temperatuur dalend naar 18 graden


NRC Webpagina's
2 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad