U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Defensie gedoogde illegale containers
Het ministerie van Defensie stond toe dat vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks in Enschede clandestien vier containers voor vuurwerkopslag in gebruik had. Dit blijkt uit documenten waarover NRC Handelsblad beschikt.

Wethouder kreeg geld van bedrijven
De Valkenswaardse wethouder P. Geldens heeft 100.000 gulden aangenomen van drie lokale ondernemers, onder wie een wegenbouwer. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Volgens de wethouder ging het om een "inmiddels terugbetaalde lening".

Traangas en foltering in Peru
Buitenlandse waarnemers trekken zich terug en het land protesteert. Toch wil president Fujimori van Peru de verkiezingen zondag doorzetten.

Oppositie Suriname wint
De vervroegde parlementsverkiezingen in Suriname zijn gewonnen door het Nieuw Front (NF), de combinatie van traditionele partijen. De zittende president J. Wijdenbosch lijdt een zware nederlaag. Oud-legerleider D. Bouterse is verkozen tot parlementslid.

DSB Groep ziet onverwachts af van beursgang
Kredietverstrekker DSB Groep heeft de voor vandaag geplande beursgang op het allerlaatste moment afgeblazen. Oprichter Dirk Scheringa zag in de onzekere marktomstandigheden en de huidige grote koersschommelingen op de beurs aanleiding de introductie uit te stellen.

Akkoord over overname werf De Schelde
Damen Shipyards en minister Jorritsma (Economische Zaken) hebben een akkoord bereikt over overname van de noodlijdende staatswerf De Schelde. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vanmiddag bevestigd. In februari was al een principeakkoord bereikt.

Topman IHC Caland opgestapt
President-directeur A. de Ruyter (56) van het Schiedamse scheepsbouw- en offshorebedrijf IHC Caland is vandaag onverwacht opgestapt, een jaar na zijn aantreden. Dat heeft de voorzitter van de raad van commissarissen van IHC Caland vanochtend bekendgemaakt.

Nieuwe methode EPO-onderzoek
Wielrenners in de Tour de France worden dit jaar voor het eerst op het gebruik van EPO onderzocht. Een Frans laboratorium heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor onderzoek van urine op EPO, die gisteren in Genève is goedgekeurd door een team van artsen. De internationale wielrenunie ging gisteren akkoord met de opsporingsmethode. Voorzitter Hein Verbruggen van de internationale wielrenunie (UCI) sprak vanmorgen over "een doorbraak in de topsport".

Zalm voorziet miljarden extra
De veiling van telefoonfrequenties en verkoop van de staatsdeelneming in KPN gaat "in ieder geval 30 tot 35 miljard gulden opbrengen". Minister Zalm (Financiën) heeft dat gisteren verklaard.

Koel
Vannacht bewolkt en regen, morgenochtend opklaringen en in de middag enkele buien. Matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, aan zee krachtig tot hard. Maximumtemperatuur 16 graden. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: koel en wisselvallig. Vanaf dinsdag minder buien.

NRC Webpagina's
26 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)