U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Live schakelen met Paramaribo
Twee Surinaamse radiostations bundelden vannacht hun krachten voor een marathonuitzending over de verkiezingen.

Foto's van een wanhoopsreis
Het bekijken van een fotoboek kan ook een fysiek genoegen zijn. Blader door het beroemde Paris de nuit van Brassai uit 1933 en nog steeds kleurt het Parijse nachtleven de vingers aangenaam zwart. Of snuffel eens aan Ed van der Elskens Sweet Life: zo zoet kan drukinkt ruiken. En hoe prettig rust het massieve levenswerk van Richard Avedon, An autobiography, niet op de knieën van de lezer.

Internetbankiers Europa
Europa telt bijna vijfhonderd banken op internet. Dat is bijna twee keer zoveel als in de Verenigde Staten, de bakermat van het wereldwijde net. De Europese internetbankiers bieden ook meer diensten dan de Amerikaanse soortgenoten. Eind vorig jaar kon 55 procent van de Europese bankklanten hun zaken virtueel regelen tegen 15 procent in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van accountantsbureau Deloitte & Touche.

Kabelbedrijf UPC sluit nieuwe lening af
Kabelbedrijf UPC heeft een nieuwe lening afgesloten van 8,8 miljard gulden. Het overgrote deel (5,72 miljard) is bestemd voor de verdere expansie van UPC's kabelnetwerk. Het restant is voor de herfinanciering van uitstaande schulden ter waarde van 2,86 miljard. Het geld komt van de Chase Manhattan Bank en TD Securities, de investeringspoot van de Toronto-Dominion Bank. De nieuwe lening komt bovenop de 7,04 miljard aan kredietmogelijkheden die UPC al heeft. (ANP)


In Afrika, Azië en het Midden Oosten is momenteel in meer dan de helft van de landen geen sprake van een onafhankelijke, vrije pers. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport Press Freedom Survey van de Amerikaanse organisatie Freedom House, dat op internet is gepubliceerd. Interessant aan de site is een essay over de persvrijheid en het moeilijker te reguleren medium internet. (www.freedomhouse.org/pfs2000)

NRC Webpagina's
26 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)