U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   V O O R P A G I N A
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Emissies.com

Beursgang.nl

AEX


DSB Groep ziet onverwachts af van beursgang

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 26 MEI. Kredietverstrekker DSB Groep heeft de voor vandaag geplande beursgang op het allerlaatste moment afgeblazen. Oprichter Dirk Scheringa zag in de onzekere marktomstandigheden en de huidige grote koersschommelingen op de beurs aanleiding de introductie uit te stellen.

Scheringa noemde het huidige beursklimaat vanmorgen "een onvoldoende basis voor een stabiele markt". Volgens directievoorzitter W. Beelaerts van Emmichoven van Rabo Securities, de bank die de beursgang begeleidde, was Scheringa teleurgesteld over het relatief geringe aantal particuliere beleggers dat zich had aangemeld voor de DSB-aandelen. "De heer Scheringa heeft de afgelopen weken herhaaldelijk laten weten dat hij hoopte dat DSB een volksaandeel zou worden."

Scheringa wilde dat 40 procent van de aandelen naar particulieren zou gaan, maar de vraag bij particulieren was slechts 15 procent. "Een beursgang is nu niet in het belang van het bedrijf", liet hij weten. "Er is veel te weinig belangstelling van particulieren omdat het sentiment op de beurs niet goed is." De Rabobank wilde de gang naar het Damrak desalniettemin gewoon doorzetten, zo verklaarde Beelaerts van Emmichoven. Maar Scheringa bleek niet te vermurwen.

Directeur P. de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) noemde de argumenten van Scheringa "niet valide". Het uitstel van de gang naar de beurs heeft volgens hem vrijwel zeker te maken met een tegenvallende vraag. Volgens Scheringa van DSB was de belangstelling bij institutionele beleggers als pensioenfondsen van "superkwaliteit". "Er wilden wel zes partijen een belang van 5 procent nemen, maar dan is er te weinig liquiditeit."

Het besluit van DSB brengt de beursintroductie van Chello, die voor aanstaande woensdag op de planning staat, niet in gevaar. "Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar de verwachting is dat de beursgang gewoon doorgaat", aldus een woordvoerster van het dochterbedrijf van kabelaar UPC.

Scheringa zou 15 miljoen aandelen naar de beurs brengen. De bestuursvoorzitter en oprichter zou zelf 67 procent behouden.

NRC Webpagina's
26 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)