U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strijd ministeries over inzet troepen
Tussen ambtenaren van Buitenlandse Zaken en Defensie woedde begin jaren negentig een competentiestrijd over de inzet van troepen in voormalig Joegoslavië. Daardoor werd een brief van toenmalig minister van Defensie Ter Beek, waarin voorwaarden werden gesteld aan die inzet, niet verstuurd aan de Verenigde Naties.

Handelswet China passeert Huis VS
Na een intense lobby, aangevoerd door president Clinton, heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gisteren gestemd vóór normalisering van de handelsbetrekkingen met China.

Huizen duurder door veertigplussers
Veertigers en vijftigers stuwen de prijzen op de Nederlandse huizenmarkt fors op. De financiële slagkracht van deze groep is zo groot dat zij gemakkelijk in staat zijn vrijwel iedere prijs voor het huis van hun keuze te betalen. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers (NVB) in het vandaag verschenen rapport 'Huizenkopers in Profiel'.

'Enschede' kost ING 88 miljoen
Bankverzekeraar ING verwacht tot 40 miljoen euro (88 miljoen gulden) te moeten uitkeren voor schade door de vuurwerkramp in Enschede. De totale verzekerde schade wordt geraamd op 600 miljoen gulden.

Confiscatie land mag in Zimbabwe
President Mugabe van Zimbabwe heeft de landcrisis gisteren verscherpt met een wetswijziging die hem in staat stelt 841 boerderijen van blanke boeren zonder compensatie te confisqueren.

'Microsoft in drieën delen'
De Amerikaanse rechter Penfield Jackson heeft in de zaak-Microsoft een voorkeur voor opdeling in drie bedrijven, respectievelijk voor het besturingsprogramma Windows, voor toepassingsprogramma's en voor de internetbrowser Explorer.

Economie groeit opnieuw met meer dan 4 procent
De Nederlandse economie blijft sterk presteren. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de toename van het bruto binnenlands product 4,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen gemeld.

Real Madrid wint Europa Cup
Real Madrid heeft voor de achtste keer de Europa Cup gewonnen. In Parijs versloeg de Madrileense club Valencia met 3-0. Bij rellen in de Spaanse hoofdstad vielen vannacht 230 gewonden, onder wie vijftig politiemensen en enkele journalisten.

Opklarend
Vanavond opklaringen en droog. Morgen eerst zon, in de middag vanuit het zuidwesten bewolking, later perioden met regen. Matige tot krachtige westelijke wind. Temperatuur 16 tot 19 graden. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: wisselvallig en temperaturen rond 15 graden.


NRC Webpagina's
25 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)