U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Leger Israel heeft Libanon ontruimd
TEL AVIV, 24 MEI. De laatste Israelische tanks en troepen hebben vanochtend Zuid-Libanon verlaten. Na 22 jaar zijn er geen Israelische soldaten meer op Libanees grondgebied

Akihito spreekt verdriet uit
AMSTERDAM, 24 MEI. De Japanse keizer Akihito heeft gisteren tijdens een staatsbanket met koningin Beatrix opnieuw zijn verdriet uitgesproken over de Tweede Wereldoorlog.

'Pronk wees strenge eisen vuurwerk af'
ENSCHEDE, 24 MEI. Minister Pronk (VROM) heeft er persoonlijk voor gezorgd dat strengere eisen voor de vuurwerkbranche zijn afgewezen. Dat zei voorzitter G. Blankendaal van de Beoordelingsgroep Erkenning Vuurwerkbedrijf gisteravond in Nova. Pronk zou geen rol voor de overheid hebben gezien bij controle op het afsteken van professioneel vuurwerk.

'Voor Pinochet geen immuniteit'
SANTIAGO, 24 MEI. Een Hof van beroep in de Chileense hoofstad Santiago heeft gisteren een besluit genomen over de vraag of generaal Pinochet vervolgd kan worden voor misdrijven begaan onder zijn bewind. Het vonnis wordt binnenkort bekendgemaakt, maar volgens Chileense media heeft een ruime meerderheid van de 22 rechters voor opheffing van Pinochets immuniteit gekozen.

KPN verkoopt Iers belang
ROTTERDAM, 24 MEI. KPN Telecom maakt zijn belang in het Ierse telecombedrijf Eircom te gelde. KPN bezit 21 procent van de aandelen van Eircom. Het belang wordt via inschrijving aangeboden op de internationale aandelenmarkten en aan particuliere beleggers. De waarde van het belang is ongeveer 3,3 miljard gulden.

Veldslag Ethiopië en Eritrea
ADDIS ABEBA, 24 MEI. Ethiopië en Eritrea zijn gisterochtend verwikkeld geraakt in de hevigste veldslag sinds de oorlog twaalf dagen geleden werd hervat. De Ethiopiërs begonnen de gevechten bij het centrale front rond de betwiste en door Eritrea bezette stad Zalambesa, waar de afgelopen dagen niet werd gestreden.

Betere hulp Foster Parents geëist
ROTTERDAM, 24 MEI. Vertegenwoordigers van een Haïtiaanse sloppenwijk eisen betere hulp van Foster Parents Plan in Nederland. Volgens de Utrechtse advocaat B. Tomlow, die namens de Haïtianen optreedt, steekt FPP geld in projecten "waar niemand iets aan heeft".

Schoonzus: Luns loog over NSB
DEN HAAG, 24 MEI. Oud-minister van Buitenlandse Zaken Joseph Luns heeft gelogen over de wijze waarop hij lid is geworden van de NSB. Dat zegt de weduwe van zijn broer Huib in Elsevier.

Droger
Weersverwachting voor vanavond en vannacht: regen. Morgen vanuit het westen droger en af en toe zon. Matige tot krachtige westelijke wind. Maximaal 16 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Aanhoudend wisselvallig en temperaturen rond 16 graden.

NRC Webpagina's
24 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)