U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Israel versneld weg uit Libanon
Israel zal zijn versnelde troepenterugtrekking uit Zuid-Libanon al binnen enkele dagen voltooien. Dat heeft de Israelische premier, Ehud Barak, vandaag voor de Legerradio meegedeeld. "Deze achttien jaar oude tragedie is voorbij", zei hij.

Bedrijf vervoerde meer vuurwerk dan toegestaan
De directeuren van het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks uit Enschede hebben zich op verschillende punten niet gehouden aan de vergunningen. Zo werd er meer en vaker vuurwerk getransporteerd dan was toegestaan, aldus een rapport van de Rijksverkeersinspectie in Den Haag.

Wegenbouwers in opspraak
Valkenswaard heeft concurrentiebeperkende afspraken gemaakt met twee wegenbouwers. Ex-wethouder J. van Appeldorn (CDA) uit Valkswaard eist een justitieel onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden rond de aanbesteding van wegen in zijn gemeente.

Klashorst uit Senegal gevlucht
De kunstschilder Peter Klashorst, die eind april in de Senegalese hoofdstad Dakar werd gearresteerd omdat hij naaktmodellen schilderde, is na een illegale ontsnapping via buurland Gambia vanochtend vroeg op Schiphol aangekomen. Zijn galerie in Amsterdam, Gallery Donkersloot, heeft dat bekendgemaakt.

Transacties met euro zeer duur
Banken berekenen zeer hoge kosten voor het overmaken van euro's van een land naar een ander binnen het eurogebied. Uit een onderzoek van de Europese Commissie is ook gebleken dat in een kwart van de gevallen tweemaal kosten in rekening werden gebracht.

Unilever stopt met gen-voedsel
Unilever stopt geleidelijk met de productie van etenswaren met genetisch gemodificeerde ingrediënten. Consumenten in vooral Engeland, Duitsland en Oostenrijk wijzen dergelijk voedsel af. In Nederland is de weerstand tot dusver minder groot.

Morgen bewolkt en perioden met regen, 's ochtends in het zuidoosten nog droog. Maximumtemperatuur 16 graden. Zwakke tot matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: wisselvallig. Maximumtemperatuur rond 17 graden.

NRC Webpagina's
23 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)