U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hezbollah nu vlakbij grens Israel
JERUZALEM / BEIROET, 22 MEI. Israel zal mogelijk zijn troepen Libanon weer insturen als de grens en Israelische plaatsen in het grensgebied worden aangevallen nadat zijn troepenterugtrekking is voltooid. Deze waarschuwing uitte vandaag onderminister van Defensie Efraim Sneh nadat gewapende strijders van de Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah een dorp hadden bezet op niet meer dan twee kilometer van de grens met Israel.

Gemeentehuis van Enschede even ontruimd
ENSCHEDE, 22 MEI. Het gemeentehuis van Enschede is vanmorgen kortstondig ontruimd. Na een uur konden de ambtenaren, die tijdelijk waren geëvacueerd naar het Muziekcentrum, terug naar het gemeentehuis. Het bleek loos alarm.

Pcb's in Belgisch veevoer
BRUSSEL, 22 MEI. De Belgische minister Jaak Gabriëls heeft 201 veebedrijven onder veterinair toezicht geplaatst, nadat bij een veevoederbedrijf in Wallonië pcb's in het voer waren ontdekt.

UPC ziet af van overname SBS
ROTTERDAM, 22 MEI. Kabelbedrijf UPC ziet af van de beoogde overname van het mediabedrijf SBS. UPC heeft sinds begin maart driekwart van zijn beurswaarde verloren.

Brits acteur John Gielgud overleden
LONDEN, 22 MEI. De Britse acteur John Gielgud (96) is gisteren in zijn woning in Aylesbury overleden. In zijn meer dan 60-jarige carrière speelde hij vele rollen in films en toneelstukken. Gielgud werd beschouwd als de grootste Shakespeare-vertolker van zijn tijd. In 1981 kreeg hij een Academy Award voor zijn rol in de film 'Arthur'.

Fluitist Rampal (78) overleden
ARIJS, 22 MEI. De wereldberoemde Franse fluitist Jean-Pierre Rampal is zaterdag op 78-jarige leeftijd in Parijs overleden. Rampal was een virtuoos op zijn gouden fluit.

Prijs voor Dancer in the Dark
CANNES, 22 MEI. De Deense regisseur Lars von Trier en de IJslandse zangeres Björk hebben gisteren op het Filmfestival in Cannes voor 'Dancer in the Dark' prijzen gewonnen voor respectievelijk de beste film en de beste actrice.

Barbara Cartland (98) overleden
LONDEN, 22 MEI. De Engelse schrijfster van 'romantische fictie' Dame Barbara Cartland is op 98-jarige leeftijd overleden. Zij schreef 732 boeken.

Warmer
Vannacht opklaringen en een enkele mistbank. Morgen wat zon en tot in de avond droog. Temperatuur 18 graden. Wind uit het zuidwesten, matig tot vrij krachtig. Vooruitzichten: woensdag en donderdag bewolkt en enige regen. Daarna meer zon. Temperatuur 18 graden.

NRC Webpagina's
22 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)