U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lijst van vermisten in Enschede slinkt
ENSCHEDE, 18 MEI. De lijst met vermisten na de vuurwerkramp van zaterdag in Enschede is het afgelopen etmaal aanzienlijk korter geworden. De gemeente zou de lijst met resterende vermisten aan het eind van de middag vrijgeven. Rond het middaguur wilde de gemeente alleen zeggen dat er "beduidend minder" dan 110 namen op zullen voorkomen.

Poetin gaat fors snijden in macht van de regio's
MOSKOU, 18 MEI. Ruslands nieuwe president Vladimir Poetin heeft gisteravond vergaande wetsvoorstellen gedaan die de macht van het Kremlin moeten vergroten ten koste van die van de regio's. Poetin maakte zijn staatkundige hervormingsplan bekend in een onaangekondigde toespraak voor de staatstelevisie.

Mode-webwinkel Boo.com failliet
LONDEN, 18 MEI. De Europese online-zakenwereld heeft gisteren zijn eerste opzienbarende faillissement beleefd. Boo.com, dat sportkleding, mode en schoenen via het internet verkoopt, gaf gisteravond de strijd op nadat het er niet in was geslaagd twintig miljoen pond (75 miljoen gulden) aan nieuwe kredieten te krijgen.

Rosenboom wint de Libris Prijs
AMSTERDAM, 18 MEI. Thomas Rosenboom heeft gisteravond de Libris Literatuurprijs gekregen. Hij ontving de prijs en de bijbehorende cheque van 100.000 gulden in het Amsterdamse Park Plaza voor de vorig jaar verschenen roman Publieke Werken. Rosenboom (43) won al in 1995 met Gewassen vlees de jaarlijkse lenteliteratuurprijs die toen nog door de AKO werd gesponsord.

en bij finale UEFA Cup
KOPENHAGEN, 18 MEI. In de Deense hoofdstad Kopenhagen is het gisteren rond de finale om de UEFA Cup tot ernstige botsingen gekomen tussen fans van de voetbalclubs Galatasaray en Arsenal. Twee mannen, van wie een uit Nederland, raakten ernstig gewond bij steekpartijen. Het Turkse Galatasaray won na strafschoppen.

Voetballers geven omkoping toe
KORTRIJK, 18 MEI Twee voetballers uit de hoogste Belgische voetbalcompetitie hebben bekend dat ze zich door Nederlanders hebben laten omkopen om ervoor te zorgen dat een wedstrijd werd verloren. De zaak kwam aan het rollen door een drugsonderzoek in Nederland. 13

werklozen blijft dalen
VOORBURG, 18 MEI. Het aantal geregistreerde werklozen daalt nog steeds. Vergeleken met een jaar geleden is de werkloosheid met 45.000 mensen afgenomen tot 201.000, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Wapenembargo
NEW YORK, 18 MEI. De Veiligheidsraad van de VN heeft gisteren unaniem ingestemd met een wapenembargo tegen Ethiopië en Eritrea, omdat de twee landen sinds vorige week opnieuw verwikkeld zijn in een hevige grensoorlog.

echerche
DEN HAAG, 18 MEI. Minister Korthals komt met maatregelen om de kwaliteit van de Rijksrecherche te verbeteren. Volgens een onderzoekscommissie schiet de kwaliteit van de organisatie ernstig tekort.

regen
Morgen overwegend bewolkt en vanuit het westen perioden met regen(buien). Middagtemperatuur circa 13 graden. Matige westenwind, kracht 4. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Afnemende buienkans en meer zon. Maxima oplopend naar omstreeks 19 graden op dinsdag.

NRC Webpagina's
18 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)