U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Virus treft computers wereldwijd
Een agressief computervirus heeft donderdag de computersystemen van vele Europese, Aziatische en Amerikaanse bedrijven en overheidsinstellingen platgelegd. Honderdduizenden computers zijn besmet. In Nederland zou minimaal 60 tot 70 procent van het bedrijfsleven getroffen zijn door het virus met de naam ILOVEYOU, dat zich via e-mail verspreidt. Ook in de Verenigde Staten zou het merendeel van de bedrijven getroffen zijn. Antivirusbedrijven hebben programma's vrijgegeven waarmee het virus kan worden opgespoord en vernietigd.

Labour verliest fors in Engeland en stad LondenDe Britse Labour-partij
van premier Blair heeft gisteren een zwaar verlies geboekt bij verkiezingen voor gemeenteraden en de eerste burgemeester van Londen. Labour verloor 563 zetels en de meerderheid in vijftien gemeenteraden, waaronder die van Bradford, Oxford en Southampton. De Conservatieve partij won er 587 en kreeg een meerderheid in zeventien extra raden, waaronder Labour-bastions als Plymouth, Southend en Oldham. Voor beide partijen was de uitslag het slechtste, respectievelijk het beste resultaat in gemeenteraadsverkiezingen sinds 1992.

College keurt beleid Cohen af voor Afghanen
Asielzoekers uit Afghanistan die via Pakistan naar Nederland zijn gereisd, moeten een voorwaardelijke verblijfsvergunning krijgen. Dat heeft de rechtseenheidskamer bij de Haagse rechtbank, het hoogste orgaan voor vreemdelingenzaken, gisteren bepaald.

Duisenberg maant tot kalmte, koers euro hoger
De koers van de euro is vanmorgen met 0,75 dollarcent gestegen na een verklaring van de president Wim Duisenberg van de Europese centrale bank (ECB). "Europese burgers kunnen erop vertrouwen dat de euro een sterke munt zal worden, gebaseerd op de kracht van de Europese economie en prijsstabiliteit.", zei Duisenberg onder meer.

Raketaanval Israel in Libanon
Israelische gevechtsvliegtuigen hebben vannacht twee elektriciteitscentrales in Libanon, nabij Beiroet en Tripoli, met raketten buiten werking gesteld. Ook werd een munitieopslagplaats van de shi'itische guerrilla Hezbollah in de Libanese Be'eka vallei aangevallen. De aanvallen zijn een reactie op beschietingen vanuit Libanon gisteren.

Annan: ingrijpen in Sierra Leone
Secretaris-generaal Kofi Annan van de VN wil dat er snel een interventiemacht naar Sierra Leone wordt gestuurd om de veiligheid van het VN-personeel in dat land te waarborgen.

Unilever geeft Bestfoods respijt
Unilever heeft het Amerikaanse voedingsconcern Bestfoods meer tijd gegeven om nogmaals te reageren op zijn bod van 45 miljard gulden. Het wordt nog geen vijandig bod, zoals co-voorzitter Niall FitzGerald van het Nederlands-Britse Unilever eerder had gedreigd.

Vrijkopen van Klashorst mislukt
Pogingen van familie en vrienden van de Amsterdamse kunstschilder Klashorst om hem met steekpenningen vrij te kopen uit de gevangenis in Senegal, lopen stuk. De politie heeft lucht gekregen van de pogingen en heeft "geïntervenieerd om corruptie te voorkomen", zo melden goed ingevoerde bronnen rond de politie in de hoofdstad Dakar.

Noorse staking breidt zich uit
De grote landelijke staking die Noorwegen sinds woensdag treft wordt volgende week uitgebreid naar andere sectoren van de economie. Dat heeft de Noorse overkoepende vakcentrale gisteren aangekondigd. Het is het grootste arbeidsconflict in Noorwegen sinds de jaren tachtig.

KPN verdeelt top Telefónica
Het bestuur van het Spaanse telecombedrijf Telefónica is er gisteren niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de voorgenomen plannen voor een overname van KPN. De voorstellen van bestuursvoorzitter Juan Villalonga stuiten op fel verzet van de grote bank-aandeelhouders in het bestuur.

Zomers warm
Morgen flinke zonnige perioden. Later in het zuiden kans op een onweersbui. Maxima van 20 graden aan zee tot 26 graden in het binnenland. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met woensdag: Aanhoudend zonnig en warm. Maxima tussen 20 en 24 graden.

NRC Webpagina's
5 MEI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)