U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Virus treft wereldwijd computers
Een agressief computervirus heeft donderdag de computersystemen van vele Europese, Aziatische en Amerikaanse bedrijven en overheidsinstellingen platgelegd. Honderdduizenden computers zijn besmet.

Virus schrikbarend eenvoudig
Een virus dat zich via e-mail verspreidt trof gisteren het Europese, Amerikaanse en Aziatische bedrijfsleven. De keerzijde van de nieuwe economie werd in een klap duidelijk.

'Kremlin wil greep krijgen op critici en media'
In het Kremlin wordt gewerkt aan een geheim plan van de staf van president Poetin met het doel oppositiepartijen en de vrije media in Rusland aan banden te leggen. Dat schrijft het Russische blad Kommersant op grond van een geheim document.

Grote haast Europese richtlijn e-commerce
Het Europees parlement heeft binnen vijf maanden een richtlijn van de Europese Unie over webwinkelen en internet-handel (e-commerce) doorgevoerd. Het tot stand komen van dergelijke richtlijnen kost gewoonlijk zo'n vijf jaar. Het parlement hield de duur van het besluitvormingsproces binnen de perken, omdat de markt voor e-commerce zich naar verwachting de komende jaren explosief zal ontwikkelen van 15,4 miljard dollar dit jaar tot 330 miljard dollar in 2003. Dat meldt de Britse krant Financial Times vandaag.

De oplossing ligt om de hoek
De Spaanse overheid wil dat de Nederlandse staat zijn aandelenbelang in KPN ter waarde van 50 miljard gulden reduceert om een fusie met Telefónica mogelijk te maken.

Telefónica verdeeld over KPN
Het bestuur van het Spaanse telecombedrijf Telefónica is er gisteren niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de voorgenomen plannen voor een overname van het Nederlandse KPN.Het bestuur van Telefónica hervat naar verwachting vanmiddag de vergadering.

Vastgelopen geldmachine
Uitgever Wolters Kluwer raakte na een winstwaarschuwing op 10 maart in een dag meer dan een derde van zijn beurswaarde kwijt. Dat was even wennen voor de financiële wereld waar Wolters Kluwer bekend stond als een 'geldmachine' met jaarlijkse rendementen van 15 procent of meer. Het roer gaat om. Niet al te drastich, maar behoedzaam. De commissarissen stelden voor de uitvoering van de plannen een nieuwe topman aan, Rob Pieterse, niet zozeer een uitgever, maar een financier.

Uw dosis Middeleeuwen
Liefhebbers van het golfspel kunnen hun hart ophalen aan Everybody's Golf 2 voor de PlayStation. Het is gemaakt door Camelot, het bedrijf dat ook de Nintendo 64-hit Mario Golf op zijn naam heeft staan. Everybody's Golf levert weliswaar een wat luchtige weergave van deze elitesport, maar verslaat op spelgebied elke concurrent behalve Mario Golf. De figuurtjes hebben nèt niet de charme van Nintendo-mascottes als Super Mario en Yoshi, maar voor PlayStation is dit zonder meer de beste golftitel.

Amerikaanse internetoverheersing taant
Het Noord-Amerikaanse overwicht op het internet zal de komende tijd flink afnemen. Het Internationaal Instituut voor Strategische Studies voorspelt dat in 2004 Noord-Amerika verantwoordelijk is voor 30 procent van het internet. Dat is 22 procentpunt minder dan in 1998. In dezelfde periode stijgt het aantal internetgebruikers in Europa en Azië naar verwachting snel. Deze twee werelddelen hebben dan samen 53 procent van het internet in handen. Europa is dan goed voor 28 procent en Azië voor 25 procent. In 1998 was dat nog samen 43 procent. (AF)

Chello in Spaanstalig portaal
Chello Broadband, internetdochter van kabelaar UPC, gaat samen met het Chileense kabelbedrijf VTR GlobalCom breedband internetdiensten opzetten. De website www.chello.cl wordt het eerste Spaanstalige portaal van Chello. (ANP)


Het thema van de nationale bevrijding 2000 is 'Vrijheid geef je door'. Ook op internet proberen diverse organisaties dat te doen, bijvoorbeeld de Stichting Vredeseducatie (www.vredeseducatie.nl) die educatieve projecten rondom vrede organiseert. Andere goede sites om meer te weten te komen over het tijheid zijn die van S-Pion (www.s-pion.nl) en Verzetsmuseum
(www. verzetsmuseum.nl). Daar zijn ook verwijzingen naar nog meer sites te vinden.

NRC Webpagina's
5 MEI 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)