U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schoolexamens vaak ondermaats
Examens die middelbare scholen zelf afnemen, zijn vaak onder de maat. Dat concludeert de Onderwijsinspectie in het Onderwijsverslag 1999, dat vanmiddag is gepresenteerd.

Europese 'klokkenluider' Van Buitenen krijgt lintje
De Nederlandse Euro-ambtenaar Paul van Buitenen, die eind 1998 enkele maanden geschorst is geweest en een half jaar geleden een officiële berisping kreeg van de Europese Commissie in Brussel, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) stond in dubio of hij het koninklijk besluit over deze onderscheiding voor Van Buitenen zou tekenen, maar tekende toch.

Oppositie tegen Mugabe in verzet
De Zimbabweaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai heeft gisteren gedreigd met vergeldingsmaatregelen indien het geweld tegen de oppositie voortduurt. "We zullen niet langer werkeloos toezien hoe onze aanhangers worden gedood", zei Tsvangirai, voorzitter van de Beweging voor Democratische Verandering (MDC).

Tulpenhandel floreert dankzij verzwakte euro
De euro kan ons niet zwak genoeg zijn, zeggen Aalsmeerse bloemenexporteurs. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg hun export naar de Verenigde Staten met 30 procent. De voor Amerikanen nu goedkope bolbloemen uit Nederland (tulpen, lelies) zijn niet aan te vliegen. "We lopen op tegen de grenzen van onze transportcapaciteit", zegt een woordvoerder van het Bedrijfschap voor de groothandel in bloemkwekerijproducten.

Prins Claus niet bij viering Koninginnedag
Prins Claus is zaterdag niet aanwezig bij de viering van Koninginnedag in Katwijk en Leiden en ontbreekt ook bij dodenherdenking op 4 mei en de viering van bevrijdingsdag op 5 mei. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit vanmorgen bekendgemaakt. De prins kampt met darm- en rugklachten als bijwerkingen van bestraling in 1998 na een operatie.

Spaanse generaal veroordeeld
Een voormalige generaal van de Guardia Civil, Enrique Galindo, is door het Spaanse gerechtshof veroordeeld tot 71 jaar gevangenistraf wegens onrechtmatige arrestaties en moord op twee veronderstelde ETA- terroristen.

Hogere straf voor zwarten in VS
In de Verenigde Staten worden zwarte jongeren zwaarder gestraft dan blanke jongeren die vergelijkbare misdaden begaan. Ook jonge hispanics krijgen zwaardere straffen. Dat blijkt uit onderzoek.

Meer ic-bedden baby's nodig
Het aantal intensive care-plaatsen voor pasgeboren kinderen moet worden verdubbeld tot ruim driehonderd, zegt de Gezondheidsraad.

'Wegenbelasting snel lager
Er komt mogelijk toch een versnelde verlaging van de wegenbelasting. Als de proef met het spitstarief (rekeningrijden) slaagt, kunnen de opbrengsten teruggesluisd worden naar autobezitters.

Nederland gelijk tegen Schotland
Het Nederlands elftal heeft gisteren in Arnhem ter voorbereiding op het EK een oefenwedstrijd tegen Schotland met 0-0 gelijkgespeeld.

Kritiek op opties Reed Elsevier
Op de aandeelhoudersvergadering van Reed Elsevier is gisteren felle kritiek geuit op het optieplan voor veertig topmanagers. De meerderheid van de aandeelhouders ging wel akkoord met de regeling, die de uitgever meer dan 700 miljoen gulden kan kosten.

Oostwest verdeling
In het westen is het morgen bewolkt, met kans op een bui. Landinwaarts wat zon. Middagtemperatuur 17 graden in het noordwesten en 24 graden in het zuidoosten. Vooruitzichten: afwisselend zon, wolkenvelden en af en toe een bui. Zondag en maandag iets koeler, gemiddeld 18 graden.


NRC Webpagina's
27 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)