U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Amazon groeit'
Internetwarenhuis Amazon.com heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verliezen verder zien oplopen, terwijl de omzet is verdubbeld vergeleken met vorig jaar.

Kritiek op optieplan Reed Elsevier
Aandeelhouders van Reed Elsevier hebben gisteren op de aandeelhoudersvergadering felle kritiek geuit op het optieplan dat de uitgever wil instellen voor veertig van zijn topmanagers.

EU eist meer concurrentie
De Europese Commissie wil telecombedrijven in de Europese Unie door strikte toepassing van mededingingsregels dwingen hun lokale netwerken, die belangrijk zijn voor internet, open te stellen voor concurrenten.

Bank kiest voor verbaal geweld
De Amerikaanse zakenbank en mede-leadmanager Goldman Sachs verkoos de media te mijden, maar ABN Amro achtte het, volgens bestuursvoorzitter J. Kalff "met het oog op de vertrouwensvraag het beste te communiceren". En zo zat de ABN Amro-top gisteren voor een volle zaal met pers om na weken van stilzwijgen de rol van de bank als emissieleider bij de inmiddels beruchte beursgang van internetaanbieder World Online (WOL) toe te lichten.

Recordbedrag Britse licenties
De veiling van Britse licenties voor een nieuwe generatie mobiele telefonie is vanochtend geëindigd met in totaal 22,47 miljard pond (ruim 85 miljard gulden) inkomsten voor de schatkist.

Familielid eist verbod oorlogsfilm
Een betrokken familielid heeft een kort geding aangespannen om te voorkomen dat de VPRO-documentaire De Geschiedenis van mijn huis van Hilbert Kamphuisen komende maandagavond wordt uitgezonden. Hij is van oordeel dat de film "kwetsend" is voor hemzelf en zijn dochter. Het kort geding dient morgenochtend om tien uur voor de president van de Amsterdamse rechtbank.

Melkert het meest geciteerd
PvdA-fractieleider Melkert is met afstand het meest geciteerde Tweede- Kamerlid in de periode van maart 1999 tot maart 2000. Dit blijkt een 'citatiescore' van het weekblad Intermediair.

Voor oorlogsjournalistiek bestaat geen leerschool
Een kwart eeuw geleden kwam in Vietnam een einde aan de 'eerste televisie-oorlog'. Sindsdien hebben veel journalisten bericht uit oorlogsgebieden elders in de wereld. Maar ondanks alle goede voornemens blijft het voor de journalistiek moeilijk in een oorlog overeind te blijven, meent Willebrord Nieuwenhuis.

Grip op de situatie
De routebeschrijving was perfect: bij het station rechtsaf, voorbij de stoplichten naar links, rechtdoor lopen tot een klein pleintje. Daar zit een sigarenzaak waar al enige malen de hoofdprijs in de staatsloterij is gevallen.

'Amazon groeit'
Internetwarenhuis Amazon.com heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verliezen verder zien oplopen, terwijl de omzet is verdubbeld vergeleken met vorig jaar. Het verlies was minder groot dan analisten op Wall Street hadden verwacht.

Beursgang dochter AT&T grootste in VS
Het Amerikaanse telecomconcern AT&T brengt zijn mobiele-telefoniedochter AT&T Wireless naar de beurs voor een recordbedrag van 10,62 miljard dollar (25,38 miljard gulden). Er worden 360 miljoen aandelen geplaatst die 29,50 dollar per stuk kosten. De totale opbrengst is bijna twee keer zo groot als het vorige record van 5,5 miljard dollar dat pakketvervoerder United Parcel Service (UPS) met zijn beurgang vestigde in november. Van AT&T Wireless komt in eerste instantie 15,6 procent op de beurs. Gemeten aan de aandelenprijs is het bedrijf, met 12,2 miljoen aansluitingen de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS, 68 miljard dollar waard. De aandelen komen vandaag in New York in de notering. (AP)

WOL koopt voetbal-site
Internetaanbieder World Online heeft de website www.voetbal.nl van Voetbal Nederland gekocht. WOL, dat hiervoor 100.000 gulden betaalt, neemt de site op 1 mei over.


Hoe meer webboekhandels erbij komen, hoe meer prijsverschillen er optreden. Zo kost de Dikke Van Dale bij Bruna en Boeknet 339 gulden, bij de Belgische Proxis betaal je ƒ230,85. De site Vergelijk.nl maakt alle webwinkels bezoeken overbodig. Hier krijg je na intikken van titel, auteur of isbn-nummer een overzicht van de prijzen waarvoor het boek wordt aangeboden. Binnenkort wordt de site uitgebreid met o.m. cd's.
(www.vergelijk.nl)

NRC Webpagina's
27 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)