U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schrik om harde taal CDA-leider
CDA-leider De Hoop Scheffer hamerde in het debat over de integratie van minderheden zó hard op de dominantie van de autochtone cultuur dat andere fractieleiders er genoeg van kregen.

Uitgevers: Keus voor Rushdie gemiste kans
De uitgeverijen Vassallucci, De Geus en Van Gennep zijn teleurgesteld over de keuze voor Salman Rushdie als auteur van het Boekenweekgeschenk 2001. Ze vinden de keus van de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek een gemiste kans, aangezien ons land veel schrijvers kent die van buitenlandse afkomst zijn.

'Veestapel hoeft niet ingekrompen'
De veestapel in Nederland hoeft niet te worden ingekrompen. Wetenschappelijk is aangetoond dat op ongeveer één miljoen hectare landbouwgrond meer mest kan worden uitgereden dan tot nu toe was aangenomen zonder dat dit negatieve consequenties heeft voor het milieu.

Russische marine vuurt op Japanners
Een Russisch marinevaartuig heeft vanmorgen Japanse vissers onder vuur genomen. Niemand is gewond geraakt. De Russen zouden het vissersschip en de bemanning van twintig man hebben aangehouden. Het voorval komt een week voor het bezoek van de Japanse premier Mori aan de Russische president Poetin.

Vredesplan voor Tsjetsjenië
De Tsjetsjeense president Maschadov heeft de Russische president Poetin een vredesplan toegestuurd dat inmiddels door Poetin met eigen voorstellen is teruggezonden.

Van Nistelrooij voor 60 miljoen naar Manchester
PSV-spits Ruud van Nistelrooij speelt volgend seizoen voor Manchester United. De kampioen van Engeland koopt de 23-jarige voetballer voor ruim zestig miljoen gulden. Bij PSV had hij een contract tot medio 2003; bij Manchester United tekent hij voor ten minste vijf jaar.

KLM niet verder met Alitalia
e KLM wil voorlopig geen verdere samenwerking met de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, omdat de situatie rondom het nieuwe Milanese vliegveld Malpensa nog onhelder is.

Uitersten
Morgen in het westen en noorden veel bewolking en vooral 's ochtends regen, rond 15 graden. Elders droog en zonnige perioden bij maximaal 22 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Overwegend droog en zonnige perioden. Eerst rond 16 graden. Vanaf dinsdag warmer.


NRC Webpagina's
21 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)