U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gijzelnemer pleit Peter R. de Vries vrij
Het optreden van misdaad-verslaggever Peter R. de Vries bij een gijzeling in Limburg vond de politie geen succes. De gijzelnemers wel.

Site patiënt 'onnodig grievend'
Het Rotterdamse echtpaar Rotgers moet passages van een internetsite verwijderen die grievend zijn voor het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR). Dat heeft de rechtbank in Rotterdam gisteren beslist. Het AZR had een kort geding tegen het echtpaar aangespannen, omdat het zich ernstig geschaad voelde door de site.

Internet plaagt uitgever PCM
De toch al geplaagde uitgever PCM ziet de winst dit jaar fors dalen door hoge investeringen in internet.

Vader Mafiaboy ook vast
De vader van de 15-jarige Canadese internetterrorist 'Mafiaboy' is vorige week evenals zijn zoon in Montreal gearresteerd. De 45-jarige vader, eigenaar van een transportonderneming, zou het internetterrorisme van zijn zoon hebben gepland. Dat zou zijn gebleken uit afgeluisterde telefoongesprekken.

Opgaan in de ultieme 'fantasy'
Het fantasy-genre is bezig aan een comeback. Zo is een grote groep weer helemaal in de ban van de ring sinds de filmtrilogie The Lord of the Rings aangekondigd werd die vanaf kerst 2001 in de bioscopen moet gaan verschijnen. Daarnaast lezen tieners zich suf aan de absurd dikke delen van Robert Jordans Wheel of Time- serie en de kids aan de wilde avonturen van Harry Potter.

Proces-Lockerbie niet op BBC
De BBC mag het Lockerbie-proces in Kamp Zeist niet uitzenden. Het proces wordt gevoerd tegen twee Libiërs die ervan worden verdacht dat ze in 1988 een Amerikaans vliegtuig boven het Schotse Lockerbie te hebben opgeblazen. Het Hooggerechtshof in de Schotse hoofdstad Edinburgh heeft dat gisteren in een beroepszaak bepaald. Volgens de rechtbank weegt het recht van de Libiërs op een eerlijk proces zwaarder dan het recht van de omroep op vrije nieuwsgaring. (AP)

Oprichters Metro krijgen toch aandelen
De oprichters van de gratis krant Metro krijgen toch 10 procent van de aandelen voor de eerder afgesproken prijs van 4.000 gulden. Dat zeiden gisteren T. Jurgens, F. Madeja en B. Lubbers, die eigenaar Metro International (onderdeel van de Zweedse Modern Times Groep) voor de rechter sleepten. De oprichters stelden dat zij 10 procent van de aandelen in de gratis krant Metro zouden kunnen kopen voor weinig geld als beloning voor hun inspanningen. Metro ontkende echter dat een dergelijke afspraak bestond. De aandelen zijn nu ongeveer 450.000 gulden waard. Donderdag heeft het gerechtshof in Amsterdam volgens de drie de eis alsnog toegewezen. (ANP)


De Evangelische Omroep heeft dit jaar een prachtige Goede Vrijdag-site gemaakt. Te zien is onder meer de kruistocht van Jezus: klik op een punt op de kaart van de Via Dolorosa en de EO geeft je de bijbehorende bijbeltekst. De site bevat tevens schilderijen van de gekruisigde Christus en songteksten, fragmenten van gedichten en liederen. Helaas werkt de link naar de geluidsfragmenten nog niet.
(www.omroep.nl/eo/goedevrijdag/)

NRC Webpagina's
21 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)