U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Weer uitstel beursgang op Damrak
Het hectische beursklimaat heeft vanochtend opnieuw een bedrijf, het telecombedrijf Datelnet, gedwongen de beursgang uit te stellen. In de VS zagen gisteren negen internetbedrijven van beursintroductie af.

Te dure auto voor 18 bewindslieden
Achttien van de 29 bewindslieden rijden in een te dure dienstauto. Minister Pronk (VROM) overschrijdt de norm (catalogusprijs 102.000 gulden) het ruimst. Hij rijdt in een auto van ruim 118.000 gulden. Oud- minister Peper (Binnenlandse Zaken) veroorzaakte de op een na hoogste overschrijding; hij had een wagen van 117.900 gulden.

Melkert attaqueert Dijkstal in minderhedendebat
VVD-leider Dijkstal heeft zijn kritiek op falend integratiebeleid voor minderheden, zoals enkele weken geleden publiekelijk verwoord, "niet waargemaakt" in de Tweede Kamer. Die conclusie trok GroenLinks-leider Rosenmöller gisteren, op de eerste dag van het debat tussen fractieleiders en het kabinet, naar aanleiding van het essay Het multiculturele drama van Paul Scheffer.

D'Alema wil geen verkiezingen
De Italiaanse premier Massimo D'Alema heeft zich vanmorgen fel verzet tegen vervroegde verkiezingen als uitweg voor de politieke crisis na zijn formele aftreden. In een toespraak tot de Senaat zei D'Alema dat het "niet terecht en niet verplicht" is het parlement te ontbinden als een regeringscoalitie slechte resultaten haalt bij regionale verkiezingen.

Boeing stort neer, 131 doden
Alle 131 inzittenden van een Boeing 737 van Air Philippines zijn vanochtend om het leven gekomen toen het toestel neerstortte bij een landingspoging op het vliegveld van de Zuid-Filippijnse stad Davao. Het toestel was afkomstig van de hoofdstad Manila.

Winst Philips voor het eerst op schema Boonstra
Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst de drie financiële doelstellingen verwezenlijkt die president C. Boonstra heeft gesteld bij zijn aantreden. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers over het afgelopen kwartaal.

Computer fiscaal aftrekbaar
Werknemers en mensen met een uitkering kunnen binnenkort belastingvrij een computer aanschaffen. Het voordeel kan oplopen tot ruim vijftig procent van de aanschafwaarde. Details van de aftrekbaarheid worden nog onderzocht.

Zacht
Morgen in het oosten vrij zonnig. In het westen bewolkt en wat lichte regen. Middagtemperatuur 15 tot 19 graden. Matige zuidenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: wisselvallig en vrij zacht. Middagtemperatuur circa 15 graden.


NRC Webpagina's
19 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)