U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwkomers op de beurs smijten met reclamegeld
World Online, de Internetaanbieder van Nina Brink, wilde zoveel reclame maken rond de beursgang dat de inkopers twijfelden of er wel voldoende zendtijd op tv en pagina's in kranten beschikbaar waren om dat bedrag te besteden. Wereldwijd, inclusief public relations, gaf World Online de afgelopen weken ongeveer 100 miljoen gulden uit. Daarvan was zeker 10 miljoen gulden uitgetrokken voor reclame in Nederland.

Goed nieuws en slecht nieuws voor Newconomy
Newconomy gaat naar verwachting morgen naar de beurs. De omstandigheden zijn gunstig, maar het rumoer rondom het bedrijf zou wel eens roet in het eten kunnen gooien. Maurice de Hond loopt weliswaar op eieren, maar de beursgang - morgen - van zijn investeringsmaatschappij Newconomy zou wel eens goed kunnen verlopen. Het wordt in ieder geval geen Grieks drama over hebzucht, ijdelheid en zelfoverschatting, zoals de recente beursgang van internetaanbieder WorldOnline.

Wegener krijgt uitstel verkoop krantentitels
Wegener hoeft de Arnhemse Courant en drie edities van het Gelders Dagblad voorlopig niet te verkopen. De uitgever heeft daarover gisteren overeenstemming bereikt met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Amsterdam moet domeinnaam opeisen
Het Amsterdamse gemeentebestuur overweegt om de Internet-domeinnaam amsterdam.com te kopen.

We maken de balans op
Drie jaar geleden ging deze rubriek van start met een bevlogen programma: de technische toekomst van televisie zou alles anders maken en de kijker emanciperen van een betrekkelijk passieve zapper in iemand die zou kiezen, voor themakanalen of voor programma's op bestelling.

Microsoft in zakcomputers
Softwarebedrijf Microsoft presenteert vandaag een zakcomputer die is gemaakt door computerfabrikanten Compaq en Casio en die is uitgerust met een softwaresysteem van Microsoft. Van de vele zakcomputers die nu op de markt zijn is 80 procent uitgerust met een systeem van het computerbedrijf Palm. Microsoft heeft in dat segment een marktaandeel van slechts 10 procent. De nieuwe pocketcomputer zal uitgerust zijn met een internetprogramma, een digitale muziekspeler en met navigatiemogelijkheden.


Hoe meer webboekhandels erbij komen, hoe meer het loont prijzen te vergelijken. Zo blijkt de Dikke Van Dale bij Bruna en Boeknet 339 gulden, bij de Belgische Proxis betaal je 230,85 gulden. De site Vergelijk.nl maakt alle webwinkels bezoeken overbodig. Hier krijg je na intikken van titel, auteur of isbn-nummer een overzicht van de prijzen waarvoor een boek wordt aangeboden. Binnenkort wordt de site uitgebreid met cd's.
(www.vergelijk.nl)

NRC Webpagina's
19 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)