U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fujimori krijgt net geen 50 procent
Er komt een tweede ronde tussen president Alberto Fujimori en zijn uitdager Alejandro Toledo om te bepalen wie de volgende president van Peru wordt.

Extra prikkels tegen stijging aantal WAO'ers
Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) wil extra financiële prikkels invoeren voor werkgevers en werknemers om het aantal arbeidsongeschikten terug te dringen. Hiertoe heeft hij een plan van aanpak opgesteld dat vrijdag in het kabinet wordt besproken. Enkele onderdelen van het plan zijn deze week uitgelekt.

'Misleiding door politie en justitie in zaak-Bouterse'
De Haagse politie en justitie hebben de rechtbank en de verdediging volgens de Rotterdamse advocate I. Weski "stelselmatig misleid" bij het geven van informatie over het onderzoek naar drugsverdachte D. Bouterse en medeverdachten.

Kamerlid Brood (35) overleden
In het gebouw van de Tweede Kamer is vanmorgen de 35-jarige VVD'er Philippe Brood, lid sinds augustus 1998, aan een hartaanval overleden. Alle voor vandaag geagendeerde activiteiten van de Kamer zijn opgeschort. Eerste opvolgingskandidaat, volgens de lijst van 1998, is A.H. de Swart uit Schiedam.

Gengewassen weer in EU
Het Europees Parlement heeft gisteren ingestemd met de toelating van nieuwe genetisch gemanipuleerde landbouwproducten in de Europese Unie. Daarmee kan tegen het einde van dit jaar een moratorium opgeheven worden dat officieel sinds juni 1999 in de EU voor zulke producten gold. De EU heeft al twee jaar geen vergunningen voor nieuwe genetisch gemanipuleerde landbouwproducten verstrekt.

Soeharto door betogers belegerd
Duizenden Indonesische studenten trokken vanmiddag op naar de woning van oud-president Soeharto in Jakarta. Zij verweten de regering machteloosheid tegenover de gewezen potentaat en riepen leuzen als 'Hang Soeharto'.

NS verkopen belang in Telford
De NS verkopen hun belang van 50 procent in telecombedrijf Telfort voor 4,2 miljard gulden aan British Telecom, de eigenaar van de andere 50 procent.

Unilever koopt Ben & Jerry's
Unilever heeft de Amerikaanse ijsfabrikant Ben & Jerry's overgenomen. Het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern betaalt 725 miljoen gulden voor het bedrijf.

Enkele buien
Vrij veel bewolking en enkele buien. Middagtemperatuur circa 9 graden. Weinig wind. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Af en toe zon, maar nog steeds een paar buien. Na zondag middagtemperatuur oplopend tot ongeveer 15 graden.


NRC Webpagina's
13 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)