U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CPB: pas op met uitgeven meevallers
De discussie over de miljardenmeevallers mag niet leiden tot ondoordacht investeren in de samenleving. De krapte op de arbeidsmarkt en het risico van inflatie en oververhitting van de economie laten dat niet toe.

Hof: asielzoekers niet zomaar terug
Het terugsturen van asielzoekers naar lidstaten van de Europese Unie, op basis van het verdrag van Dublin, wordt vertraagd door een recente uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Onderzoek naar fraude onkosten EU
Op initiatief van de Nederlandse PvdA-Europarlementariër Van Hulten doet de dienst voor fraudebestrijding van de Europese Unie, Olaf, voor het eerst een onderzoek naar mogelijke fraude bij het Europees Parlement. De meeste Europarlementariërs van de commissie voor begrotingscontrole van het parlement hebben geprobeerd om een fraudeonderzoek te voorkomen.

Centrale bank wil scherper toezicht
De toezichthouder op het bankwezen, De Nederlandsche Bank (DNB), wil het toezicht op financiële conglomeraten aanscherpen. De huidige manier van controleren vertoont volgens de centrale bank "blinde vlekken" en is "niet meer van deze tijd".

'Bea-hype' helpt boek
Alles over koningin Beatrix kan zich dezer dagen in grote belangstelling verheugen. Het nieuwste boek over de koningin heeft het tij mee.

Peilingen vaak slordig
RTL-nieuws, NOS-radio, NOS-televisie, allemaal presenteerden ze gisteren hun eigen peilingen over koningin Beatrix. Wie ze goed bekijkt wordt er weinig wijzer van.

Iran onderschept olie Irak, volgens VS ommezwaai
TEHERAN, 12 APRIL. Iran heeft de afgelopen tien dagen in de Iraanse territoriale wateren in totaal twaalf tankschepen opgebracht die gesmokkelde Iraakse olie zouden vervoeren. Dat is een spectaculaire ommezwaai in de Iraanse politiek. De VS beschuldigen Iran er al jaren van de smokkel te gedogen.

Hof: vasthouden Libanezen onjuist
JERUZALEM, 12 APRIL. Het Israelische Hooggerechtshof heeft vandaag bepaald dat de staat geen Libanese burgers kan vasthouden, sommigen al meer dan tien jaar, om informatie af te dwingen over of vrijlating van een in Libanon vermiste navigator. Het hof droeg de staat op de acht Libanezen vrij te laten die zijn hulp hadden ingeroepen.

'EU verandert in netwerk'
DEN HAAG, 12 APRIL. De EU verandert in netwerk waar papieren bevoegdheden minder belangrijk worden. Dat schrijft staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) vandaag in deze krant. Concurrentie en coördinatie tussen lidstaten overvleugelen wetgeving uit Brussel. Volgens Benschop profiteert Nederland hiervan.

Kamer wil uitleg over cellen
DEN HAAG, 12 APRIL. De vaste commissie voor Justitie wil volgende week een spoedoverleg met minister Korthals (Justitie) over het vroegtijdig naar huis sturen van gedetineerden.

Stichting krijgt legaat Chardzjiëv
AMSTERDAM, 12 APRIL. Het legaat van de Russische verzamelaar Chardzjiëv wordt overgedragen aan een stichting, die hierover overeenstemming heeft bereikt met erfgenaam Boris Abarov.

Londen: leerstoel Nederland weg
ROTTERDAM, 12 APRIL. De leerstoel Nederlandse geschiedenis aan het Britse University College London (UCL) wordt opgeheven wegens geldgebrek en omdat de Nederlandse Taalunie haar financieringswijze heeft veranderd.

Fraude bij cricket
JOHANNESBURG, 12 APRIL. De Zuid-Afrikaanse topcricketer Hansie Cronje heeft toegegeven dat hij zich door bookmakers heeft laten betalen om het verloop van wedstrijden te beïnvloeden.

Enkele buien
Morgen half tot zwaar bewolkt en vooral in het westen buien. Middagtemperatuur rond 10 graden. Vooruitzichten tot maandag: tot en met zaterdag wisselvallig en weinig verandering in temperatuur. Daarna droger, meer zon en warmer.


NRC Webpagina's
12 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)