U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peilingen vaak slordig
RTL-nieuws, NOS-radio, NOS-televisie, allemaal presenteerden ze gisteren hun eigen peilingen over koningin Beatrix. Wie ze goed bekijkt wordt er weinig wijzer van.

Standaard voor 'veilig Internet'
Het Finse Nokia, het Amerikaanse Motorola en het Zweedse Ericsson, die samen ruim de helft van de wereldmarkt voor mobiele telefoons in handen hebben, willen een wereldwijde standaard ontwikkelen die de veiligheid van mobiele transacties op het Internet moet garanderen.

Microsoft wil zijn zaak buiten rechtszaal winnen
Microsoft schuwt geen middel om de publieke en politieke opinie in de Verenigde Staten voor zijn zaak te winnen.

UPC kan bod op SBS intrekken
Als de koers van het aandeel UPC op het huidige lage niveau blijft, mag de kabelaar afzien van de overname van televisiebedrijf SBS. Dat hebben UPC en SBS vanmorgen bekendgemaakt.

Newconomy goedkoper naar de beurs
Investeringsmaatschappij Newconomy van Maurice de Hond gaat over ruim een week naar de Amsterdamse beurs Euro.NM tegen een waardering die ongeveer een kwart lager ligt dan eerder de bedoeling was.

Radiopiraat Caroline ging door
Zonder een traan in het oog kan ik er nauwelijks naar luisteren: Radio Caroline, de meest legendarische radiopiraat op zee uit de geschiedenis, bestaat nog steeds, 36 jaar na de eerste uitzending - zij het via satelliet en Internet.

Telstra breidt uit in Azië
De Australische telecomreus Telstra investeert 1,5 miljard Amerikaanse dollar (3,4 miljard gulden) in het Hongkongse Internetbedrijf Pacific Century CyberWorks (PCCW).


Deze week wordt geprobeerd een wereldwijde discussie over de invloed van Shakespeare te houden. Scholieren van de King Edward-school, waar Shakespeare ook naar school ging, organiseerden de discussie en maakten een site. Deskundigen chatten mee, The Royal Shakespeare Company houdt een virtuele workshop en er kan een virtuele wandeltocht door Stratford-upon-Avon gemaakt worden.
(www.englishonline.co.uk/shakespeare)

NRC Webpagina's
12 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)