U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PvdA wil 9 miljard extra uitgeven
De Partij van de Arbeid wil de komende vier jaar een bedrag oplopend tot negen miljard gulden extra per jaar investeren in de samenleving.

Kok eens met debat monarchie
Premier Kok accepteert de discussie die D66-leider De Graaf heeft geopend over de constitutionele rol van het staatshoofd. Het idee van De Graaf om de koning(in) niet langer deel uit te laten maken van de regering, wijst Kok onverkort af.

Topman Hessels na tien jaar weg bij VendexKBB
Bestuursvoorzitter Jan-Michiel Hessels vertrekt na tien jaar bij het detailhandelsconcern VendexKBB. "Je kunt beter een jaar te vroeg vertrekken, dan een dag te laat", verklaarde de 57-jarige Hessels zijn stap vanochtend. Opvolger is de 52-jarige Ed Hamming, die al sinds 1991 lid van de hoofddirectie is.

CDU kiest 'koningin' Merkel
Het partijcongres van de CDU heeft in Essen met een overweldigende meerderheid van 95,9 procent Angela Merkel (45) als nieuwe partijvoorzitter gekozen. "We zijn er weer", zei een strijdlustige Merkel, die de partij na de Kohl-affaire uit het moeras wil halen. "Rood-groen kan zich warm aankleden."

Giscard/Schmidt: integratie 30 EU-leden irreëel
Het is niet realistisch om bij een Europese Unie met dertig lidstaten volledige integratie na te streven. De EU zal na uitbreiding in Oost- Europa bestaan uit landen waarvan de politieke tradities, de cultuur en de economische ontwikkeling te veel uiteenlopen. Dit schrijven de vroegere Franse president Valéry Giscard d'Estaing en de vroegere Duitse bondskanselier Helmut Schmidt in de Franse krant Le Figaro.

Miller: opties WOL normaal
Commissaris A. Miller van World Online (WOL) vindt de opties ter waarde van tientallen miljoenen guldens die hij heeft ontvangen niet meer dan een normale beloning voor zijn adviseurschap bij het bedrijf. Zijn belangen in Baystar en bedrijven als Pets.com en Mamamedia waarin ook World Online participeert zijn naar zijn mening te klein om relevant te zijn voor beleggers.

Verbruggen wil soepeler controle
Voorzitter Hein Verbruggen van de internationale wielrenunie pleit voor een hogere grens van de hematocrietwaarde. Volgens hem zijn er bij gezondheidscontroles 'vals-positieven' die onterecht een startverbod krijgen opgelegd.

Spoorbeheer uit NS gelicht
Minister Netelenbos (Verkeer) heeft een principeakkoord bereikt met de NS over de overname van vier taakorganisaties. Deze houden zich onder meer bezig met beheer en aanleg van het spoor.

Regering Bolivia bezweert waterrel
De regering van Bolivia ziet af van een voorgenomen verhoging van de waterprijzen naar aanleiding van de straatprotesten van dit weekeinde.

Schrijverssubsidie
Schrijvers verzetten zich tegen plannen van het Fonds voor de Letteren om schrijvers voortaan per boek te ondersteunen.

Pubs langer open
Pubs in Engeland en Wales hoeven niet langer om elf uur 's avonds te sluiten en voortaan zijn ook kinderen welkom. Dat heeft de Britse regering in een witboek voorgesteld.

Wisselvallig
Morgen bewolkt en regenachtig. 'sMiddags in het zuiden af en toe zon en enkele buien. Maxima rond 11 graden. Vooruitzichten tot zondag: veel bewolking en buien met kans op onweer. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
11 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)