U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Topoverleg Noord- en Zuid-Korea
Voor het eerst in de geschiedenis zullen de leiders van Noord- en Zuid- Korea elkaar ontmoeten. De bijeenkomst zal in juni plaatshebben in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, zo is vanochtend bekendgemaakt.

Deel PvdA wil debat monarchie
Binnen een deel van de PvdA leeft de behoefte de huidige rol van het staatshoofd ter discussie te stellen. In een bijdrage voor een nieuw PvdA-beginselprogramma schreven drie prominente partijleden, naar nu blijkt al in maart, dat democratisering met zich meebrengt dat alle ambten, inclusief dat van staatshoofd, bij toerbeurt door burgers worden bekleed.

Subsidie voor ouderschapsverlof
Staatssecretaris Verstand (Emancipatie) wil werkgevers een subsidie geven van maximaal 700 gulden per werknemer per maand als zij hun personeel betaald ouderschapsverlof geven. Dit staat in een notitie.

Oppositiepartij wint in Bosnië
Bij de gemeenteraadsverkiezingen die zaterdag in Bosnië zijn gehouden, heeft de belangrijkste nationalistische moslim-partij een nederlaag moeten incasseren. Deze verloor terrein aan de sociaal- democratische partij SDP.

Simitis wint verkiezingen Griekenland
De regeringspartij Pasok heeft gisteren de Griekse parlementsverkiezingen met een nipte meerderheid gewonnen. De sociaal- democraten versloegen met amper een procent verschil de oppositionele Nieuwe Democratie.

CIA straft wegens bombardement ambassade China
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft één medewerker ontslagen en zes anderen berispt voor de fouten die elf maanden geleden leidden tot het bombardement van de Chinese ambassade in Belgrado. Het kostte drie Chinezen het leven en leidde tot een ernstige bekoeling van de Chinees-Amerikaanse betrekkingen.

Watersnood in Oost-Europa
De Hongaarse regering heeft dit weekeinde de noodtoestand uitgeroepen in het stroomgebied van de Tisza, nadat door regenval een oppervlak van bijna 200.000 hectare landbouwgrond was komen blank te staan. Ook Roemenië en Servië kampen met overstromingen.

Windstil
Morgenochtend zonnig en koud. 'sMiddags zonnige perioden, weinig wind en rond 10 graden. 's Avonds meer bewolking. Vooruitzichten tot zaterdag: wisselvallig: veel bewolking en buien met kans op hagel en onweer. Middagtemperatuur rond 10 graden.


NRC Webpagina's
10 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)